częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
CHLEB TYPU KR-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. ♥♥♥♥♥
1.TEMAT.
CHLEB. PRZEPIS WZORCOWY WYPIEKU CHLEBA TYPU KR-IRL (MINI CHLEBKI). *****
SKŁADNIKI:
Kasza jaglana __400g, Ryż biały __400g. Gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0 l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.
PRZYPRAWY TO:
Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.
UGOTOWANE KASZA ORAZ RYŻ (RAZEM 800 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY:
Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie, lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram otrąb pszennych i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (przegotowanej).
DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. KASZĘ, RYŻ TAKŻE OTRĘBY:
I z uzyskanej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. Pieczemy w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, wykluczone. Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.
JEST TO EWENEMENT W SKALI KRAJU I CAŁEJ EUROPY:
Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.
CHLEB TYPU KR-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA NATURALNA w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU. Złe to, WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.
WAŻNE.
GLUKOZA NATURALNA; TO RYŻ, WSZYSTKIE KASZE, OWOCE, WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU. *****
GLUKOZA NIENATURALNA; TO MĄKA I CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.
TAKA KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW, RÓWNIEŻ KOLEJNOŚĆ PRZYGOTOWANIA:
Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im pogratulować.
PLUSY:
CHLEB TYPU KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw. NISKIE WĘGLOWODANY. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.
TO ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, ALE WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB TYPU KR-IRL zapewnia uczucie sytości na ok. 4-5 godz. eliminując głód, gwarantuje przy tym odżywienie biologicznie wzorcowe.
PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z mąki np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
REFLEKSJA:
Każdy pacjent po operacji dostaje jako pierwszy posiłek tzw. kleik z ryżu białego oczyszczonego i wody. Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.
P. S. JAPOŃCZYK, KIEDY PODAJE PRZEPIS NA SUSHI CZYT. SUSZI, TO MÓWI O RYBACH, WARZYWACH I INNYCH DODATKACH:
O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70% gotowego dania. Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to oczywistość.
CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
CHLEB TYPU KR-IRL, MOŻNA PAKOWAĆ PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez ponad 1 rok. Energię biologiczną w ilości ok. 80% stanowią tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU. Na turystyczne wycieczki, trasy, dalekie wyjazdy czyli: logiczna, zdrowotna konieczność. Również akcje pomocy humanitarnej.
OKRUSZKI !! DLA DZIECI, DLA SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB STARSZYCH (DODAJEMY DO WSZELKICH POSIŁKÓW):
Każdy chleb wg opracowań IRL KRAKÓW tj. upieczone mini chlebki, mielimy (mikser) uzyskując tzw. okruszki czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem energii dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku / 24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego).
PRZEPIS ten, zamieszczony jest na stronie internetowej; *****
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 353 18 75, telefon/fax: 12 358 77 30. Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).
PRZEPIS JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.
MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw.
1.TEMAT.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 15:55:31)
Offline
częsty bywalec
tede79 napisał:
Ciężko sie z tego doczytać
PODPOWIEDŹ:
Wyjaśniam: chodzi o to, aby dostarczając organizmowi energię, D U Ż O !! energii, dostarczyć tej tzw. __GLUKOZY naturalnej. I powinna to być glukoza taka, która szybko wchłania się do krwi, np. banan, winogrona, kasza jaglana, __CHLEB typu KR-IRL, daje TOBIE wówczas energię, masz też uczucie SYTOŚCI, nie jesteś głodny. To uczucie sytości i długi czas w którym nie powinieneś i nie będziesz głodny, uzyskasz zjadając glukozę, która szybko wchłonie się Tobie do krwi, ale nie powinna podnieść poziomu zbyt WYSOKO, bo OTYŁOŚĆ, bo CUKRZYCA typu 2, jednak musi ten STABILNY poziom utrzymać dłuuuugo !!.
P. S. W mięśniach i w wątrobie razem, glikogenu mamy zmagazynowanego ok. 500 gram.
Brzmi to jak FICTION, ale wreszcie taki produkt mamy. To; Chleb typu KR-IRL. Co w nim jest takiego ?!.
WYJAŚNIAM__: Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu__ ok. 17-18% wzrostu, na ok.
1,5 godz.. Wchłania się szybko. Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o__ ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, wchłania się po ok. 60 min., czyli nie od razu, i wchłania się DŁUGO !!.
Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten
największy wzrost, w ryżu po 60 minutach.
__REASUMUJĄC kasza dział szybko i krótko, a potem zaczyn działać ryż, to tak w skrócie.
Aby uzyskać nieco więcej ENERGII np. poziom wzrostu 26%, to zwyczajnie po ugotowaniu, kaszę i ryż wystarczy upiec, bo wtedy w tym produkcie zostają rozerwane, ale tylko TROCH Ę, wiązania międzycząsteczkowe w strukturze SKROBII, a to węglowodany złożone w kaszy i ryżu, wówczas mamy WIĘCEJ ENERGII, szybko i z uwagi na ryż długo wchłaniającej się do naszej KRWI.
__ZYSKUJEMY, natychmiast i na DŁUGO ogrom E N E R G I I !!!!.
No ale, gdy ĆWICZYSZ fizycznie dużo i długo, to wystarczy, że taką kromeczkę lub dwie,
Chleba typu KR-IRL, zjesz sobie w trakcie ćwiczeń np. co ok. 2-3 godziny. A z czym: z bananem,
z winogronem lub z ugotowanym burakiem czerwonym. Jakie to ODŻYWIENIE__, to Ci nie podpowiadam, bo wiadomo, że biologicznie WZORCOWE__ !!.
Największy MINUS, tego chleba, ja oczywiście ŻARTUJĘ__, to fakt że na tym chlebie nikt nie zarabia, i nikt nie chce go ugotować i upiec. Wiesz dlaczego, bo mamy obecnie kryzys finansowy, ale inny kryzys jest GŁĘBSZY, ten kryzys to NIESTETY; kryzys L O G I K I__ !!.
Pozdrawiam WSZYSTKICH.
Offline
Je¶li posiadasz wiedzę ta takie tematy to chętnie zamieszczę Twoje artykuły na swoich poradnikach
http://poradnik-zdrowia.pl
http://mojtrening.blox.pl
Czekam na odpowiedĽ
Offline
częsty bywalec
admin napisał:
Je¶li posiadasz wiedzę ta takie tematy to chętnie zamieszczę Twoje artykuły na swoich poradnikach
http://poradnik-zdrowia.pl
http://mojtrening.blox.pl
Czekam na odpowiedĽ
Jeśli sobie życzysz mogę Ci przesłać kilka artykułów D-ra J. MICHAŁA z INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Będą do Twojej dyspozycji, oczywiście nieodpłatnie. Warunek tylko jest taki, że umieszczasz je w oryginale, a komentować oczywiście możesz do woli.
Pozdrawiam S. Q.
Offline
Ok podaję adres na który możesz przesyłać artykuły - zdjęcia do artykułów wykonuję sam. ( pey@op.pl)
Możesz również moderować dział kulinarny na forum, je¶li wyrazisz zgodę na zaliczenie Cię do moderatorów forum napisz mi odpowiedĽ na Prywatn± Wiadomo¶ć na forum. Pozdrawiam
Offline
częsty bywalec
admin napisał:
Ok podaję adres na który możesz przesyłać artykuły - zdjęcia do artykułów wykonuję sam. ( pey@op.pl)
Możesz również moderować dział kulinarny na forum, je¶li wyrazisz zgodę na zaliczenie Cię do moderatorów forum napisz mi odpowiedĽ na Prywatn± Wiadomo¶ć na forum. Pozdrawiam
ODPOWIEDŹ: do PRZYJACIELA !!
Na dzień dzisiejszy moje wiedza jest jedyną popartą badaniami teorią, wg której człowiek współczesny, ale i pierwotny też, powinni
się odżywiać. Ten pierwotny czynił to automatycznie.
Dr J. MICHAŁ z INSTYTUTU IRL KRAKÓW, KTÓREGO artykuły będziesz propagował, ale i nimi zarządzał, ma obecnie 58 lat życia, a wygląda na 33 lata.
Ma mięśnie twarde jak żaden kulturysta w Polsce. Nie wielkie, ale twarde, bo jakość.
Zacznij, a już WYGRAŁEŚ.
P. S. Wszelkie wątpliwości, czy to Twoje, czy też kogokolwiek z czytających osób, które będą analizowały tekst, artykułów będących w Twojej gestii,
wyjaśni zawsze przez telefon P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, tak sugestywnie i merytorycznie, jak nie czyni tego aktualnie nikt w kraju. Powtórzę nikt tak sugestywnie i w oparciu o badania nie jest nawet w stanie tego wykonać, bo żaden aktualnie ośrodek naukowy nie wykonał takich badań, bo nawet nie wie jaki jest profil myślenia, analogii, związków pierwiastków na naszej planecie, a jest to logiczne, tylko gdzie dzisiaj znajdziesz zwykłą logikę.
Pozdrawiam Cię, i zaczynamy
Sandra Q. W-wa
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 353 18 75, telefon/fax: 12 358 77 30
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 13:54:37)
Offline
częsty bywalec
Forum kulinarne mogę na Twoją prośbę jedynie ustawiać do realiów, ponieważ na niemerytoryczne, a częściej głupie tematy nie mam czasu się wypowiadać. Ale oczywiście pokażę ludziom, gdzie jest prawda. Przyroda wszystko ułożyła i jest logiczna. Problem tylko z tym, aby to umieć ZIDENTYFIKOWAĆ.
Zrobię to LOGICZNIE.
S. Q.
Offline
Dział o zdrowym odżywianiu i kulinariach jest do Twojej dyspozycji. Możemy zaczynać. Pozdrawiam.
Offline
częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
RYŻ BIAŁY. ŻYCIOWA ENERGIA. ♥♥♥♥♥
BH.240.
MOTTO: RYŻ TO KONIECZNOŚĆ. *****
WIKIPEDIA:
Produkty uboczne powstające podczas obróbki ziaren ryżu; czyli otręby i proszek powstały po rozdrobnieniu odpadów z procesu polerowania ziarna, wykorzystuje się jako karmę dla zwierząt. Z otrąb uzyskuje się olej używany do celów spożywczych i przemysłowych. Pokruszone ziarna wykorzystuje się do warzenia piwa, destylacji alkoholu oraz produkcji skrobi i mączki ryżowej. Plewy stosuje się jako opał i materiał do pakowania, produkuje się z nich również nawóz i furfurol. Słomę używa się na ściółkę, paszę dla zwierząt, pokrycia dachowe oraz do produkcji mat, odzieży, opakowań i mioteł. Ryż wykorzystywany jest także w papiernictwie, do wyrobu przedmiotów plecionych, kleju i kosmetyków (puder). Stanowi źródło skrobi. Podczas młocki usuwa się zwykle zarówno plewy, jak i otręby, czasem dodatkowo stosuje się polerowanie glukozą i talkiem, co nadaje ziarniakom połysk.
IRL KRAKÓW:
Ryż biały lub brązowy podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, a więc wyjątkowo nisko max. po ok. 60 min. czyli nie od razu i wchłania się długo. Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Są to tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.
WSKAZANIA TE MOŻNA = TRZEBA ZWERYFIKOWAĆ, RÓWNIEŻ UWIARYGODNIĆ:
W trosce o własne zdrowie i ew. wyniki sportowe. Każdy kto zechce może sobie wzrosty sprawdzić własnym glukometrem, a nie jest to trudne. Wobec tego ryż powinien być jako produkt żywieniowy zalecany lub dozwolony. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
PUENTA:
Ryż biały to produkt najwyższej wartości odżywczej, zatem biologiczne realia. Należy także finalnie wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. *****
NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY:
O ryżu i nie tylko o ryżu, rozpowszechniają jedynie Spece od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. Omiń.
GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne które zbadali (1970 / do chwili obecnej). Warto.
POWINNIŚMY KONIECZNIE DOSTOSOWAĆ SIĘ DO WSKAZÓWEK DIETETYCZNYCH:
I realizować plan odżywiania własnego organizmu w oparciu o produkty zawarte w tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej i antycukrzycowej klasyfikacji tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, TJ. IŻ PRODUKTU. Jest to łatwe i smacznie równocześnie. Oryginalne przepisy.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.
CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU.
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 15:57:45)
Offline
W tym tez cieżko się doczytac.. Mam pytanie do forumowiczów: czy tak wypieczony chleb jest smaczny?? Bo generalnie rzecz bior± odzywiam się samymi eko produktami i nie wiem co my¶lec o tym chlebie.
Ostatnio edytowany przez Ekosfera (2010-02-28 21:26:26)
Offline
Witam Ekosfera,
taki chleb nie do¶ć że jest smaczny to zachowuje ¶wieżo¶ć nawet przez tydzień:)
Offline
Te wszystkie info o tym chlebie s± kopiowane z forum na forum. Drogi adminie nie bierz tego artykułu do serca. Najpierw dowiedz się wszystkiego na ten temat, dla mnie to ¶ciema z tym chlebem. Sama mam problemy zdrowotne i do mnie nie przemawia ten chleb. Co do tego to duży znak zapytania. Kasza- zdrowa ale w granicach rozs±dku, jest tak samo kaloryczna jak chleb razowy. Chleb razowy można sobie samemu upiec bez dodatków chemii i o połowę mniej kalorii niż normalny. Można upiec chleb bez dodatku m±ki, z węglami zdrowymi i wysoko białkowy.
Offline
częsty bywalec
______________________________________________________________
ZOBACZ TAKŻE: NISKIE WĘGLOWODANY. (NEWS) ♥♥♥♥♥
Niezbędna, kreatywna energia.
CHLEB NA PAMIĘĆ/KONCENTRACJĘ-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. *****
10.TEMAT.
a._: http://www.kif.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=596477
ARTYKUŁ BH.548.
1._: http://www.instytutirl.com.pl/index3.php
2._: http://www.dieta.fora.pl/,61/,916.html
3._: http://www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php
Biologia, medycyna.
10.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.
P. S. Przy celiakii nie dodajemy otrębów pszennych.
______________________________________________________________
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 16:17:49)
Offline
częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
CZEKOLADA. 70% CACAO. ♥♥♥♥♥
BH.210.
MOTTO: BŁĘDY MERYTORYCZNE, CZYLI INDEKS GLIKEMICZNY. *****
CZEKOLADA GORZKA:
Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.
PRZYKŁAD:
Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację, jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG=22.
PRAWDA RZECZYWISTA WYGLĄDA JEDNAK, OTO TAK:
Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi wysoko poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. 42% wzrostu, a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej objętości insuliny (z trzustki) realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy otyłość. Dramatu dopełnia, ogromna masa tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.
CZEKOLADA TAK ZAKWALIFIKOWANA, JEST NAJLEPSZYM PRZYKŁADEM NA BRAK BADAŃ:
I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji tzw. NISKICH WĘGLOWODANÓW TJ. DO 26% WZROSTU. *****
GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
CZEKOLADA GORZKA TO:
35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy jako energia zdecydowanie negatywna, bo plaga otyłości i cukrzycy typu 2, 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka i roślinny utwardzony tzw. trans. Ekspresowe tycie gwarantowane. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu powinna być produktem zdecydowanie zakazanym. Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli brazylijskiej wybierze zawsze to kakao fabryczne chemicznie przygotowane pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego? a no bo, smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki). Są to tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.
CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.210.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 16:25:38)
Offline
na masie chleb razowy/wieloziarnisty/orkiszowy wpieprzam ile wlezie, jednak jak robie redukcje z prawdziwego zdażenia to wtedy eliminuję pieczywo z diety (wyjatek kiedy sam sobie zrobie wtedy mam pewno¶ć co jem
Offline
Czyli do redukcji nawet to co¶ z kaszy się nie nadaje. Mnie jak się chce to też sama sobie piekę chleb wysoko białkowy
Ostatnio edytowany przez barakuda (2011-08-11 17:46:24)
Offline
częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
MĄKA. ORKISZ. ♥♥♥♥♥
BH.224.
MOTTO: MĄKA ORKISZOWA, JEST MĄKĄ Z ODMIANY PSZENICY. *****
PSZENICA MA RÓŻNE ODMIANY, I JEDNĄ Z NICH JEST WŁAŚNIE ORKISZ:
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 16:27:59)
Offline
ja robię chleb z maki zytniej typ2000, sa to bardzo zdrowe węglowodany bogate w błonnik, magnez cynk witaminy grupy B maj± niski indeks glikemiczny a im niższy indeks tym mniejszy wyrzut insuliny tym lepiej kontrolowac poziom tkanki tłuszczowej, co do tej kaszy jaglanej i ryzu bialego to bym na redukcji z tym chlebem raczej nie szalal gdyz i kasza jaglana i ryz bialy maja raczej wysoki IG chyba że po treningu siłowym albo na sniadanie
Offline
częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
MICHEL MONTIGNAC. BYŁ POLITOLOGIEM NIE LEKARZEM, JEDNAK TAK. ♥♥♥♥♥
70.TEMAT.
KŁAMSTWO, TJ. SWOBODNE PODEJŚCIE DO FAKTÓW; CZYŻBY LICHY KABARET? *****
PRZESYŁAM PANU PONIŻSZY TEKST DO WIADOMOŚCI:
Ja ten tekst napisałem dla 15 letniego młodego człowieka, zachwyconego tzw. Indeksem Glikemicznym, po którym tenże młodzian przytył w jednym roku ponad 30 kilogramów, i pełen najgłębszej frustracji zapytał mnie o zdanie. Poniżej prezentuję moją odpowiedź dla tego otyłego młodzieńca.
PODPOWIEDŹ:
1. Wpisz sobie w Google: dieta montignac część 2
You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y
tv: http://sandrarecho.pinger.pl/m/1289881
TEN FILMIK WIELE WYJAŚNIA:
Zobaczysz swojego naukowca od tego IG, czyli Indeksu Glikemicznego, który tak do końca nie wie co mówi. Stwierdzenia i niemerytoryczny przekaz; są widoczne gołym okiem. To jakieś fiction i życzenia. Przykre, bo przez ten IG, ludzie pogarszają stan zdrowia w cukrzycy nadwyrężając swoje trzustki. Jak się tych wypowiedzi posłucha to rodzi się pytanie następujące: majaczenia otyłego Pana, czy już zaburzenia w realnym odbiorze rzeczywistości ewidentnie niewydolnego; wręcz prymitywnego umysłu.
CZEKOLADA GORZKA MIN. 70% CACAO, PODNOSI POZIOM CUKRU O 42%:
Chleb pumpernikiel, chleb pszenno żytni, podnoszą poziom o 53-74% wzrostu po spożyciu. Figi suszone 58%, a czysta apteczna glukoza o 74% itd. itd. Te wzrosty nadwyrężają trzustki Polaków. Natomiast politolog od 16 lat w naszym kraju, pisał / pisze że należy spożywać produkty wg IG; szczupleć i leczyć cukrzycę. Rozumiem, że wg Niego leczenie cukrzycy polega na zamęczaniu trzustki.
LUDZIE UMIERAJĄ Z POWODU OTYŁOŚCI I CUKRZYCY:
Faza wstępna to więcej chorób, nadwyrężony budżet naszego Państwa, amputacje stóp cukrzycowych, zatory tętnicze i żylne, przeciążone i zatrzymujące się serca. No i co, no i czas już z tym skończyć. A otyli; przecież wg Michela Montignaca ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu wydali. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: nierzetelność czy celowe i świadome oszustwo?
CHOĆBY TEORIA TEGO PANA:
Michela Montignaca, jakoby węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego węglowodany. Powstaje zatem retoryczne pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.
MOTTO & REGUŁA: WSZYSTKO MOŻNA, CO NIE MOŻNA, BYLE Z CICHA I Z OSTROŻNA. *****
GOSPODARZ PLANETY CZYLI PRZYRODA, USTALIŁA DLA ORGANIZMÓW ŻYWYCH NOŚNIK ENERGII:
W postaci tłuszczu, który wchłania się błyskawicznie i gwarantuje minimum 1 miesiąc życia bez pokarmu. Wg politologa ten nadmiar tłuszczu się wydala. Ty natomiast zapoznaj się z tabelami produktów sklasyfikowanych jako tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU; a zobaczysz jak ułożył zależności pierwiastkowe gospodarz naszej planety. Trzeba się zawsze do reguł gospodarza dostosować jak Cię gości u siebie. Nas na Ziemi gości perfekcyjny gospodarz, czyli Przyroda. Pewien znany kucharz, oraz znana mistrzyni olimpijska się do tego nie dostosowali. Jaki wniosek. Prosty wniosek. Dostosuj się, i nie powtarzaj nieprawd przyrodniczych, o których nic nie wiesz. Dokonuj zdrowych wyborów. Pozdrawiam Cię.
P. S. KOMPETENCJA I NIEMERYTORYCZNA WIEDZA FRANCUSKIEGO POLITOLOGA:
Gwarantuje pełną kompromitację wyznawców tzw. Indeksu Glikemicznego, tj. IG produktu, którego ojcem biologicznym był właśnie Pan Michel Montignac. Francuz był / jest wielkim guru dla niektórych żywieniowych podpowiadaczy, a na filmie widać w pełni Jego wiedzę i klasę naukową. Brawo! tak trzymać; blamaż i pełna kompromitacja, kłamliwej wizji nieprawd biologicznych tej bzdurnej teorii, jest gwarantowana i to już niebawem.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
UWAGA:
Tabele produktów sklasyfikowanych wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU; pomagają we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele IŻ, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie: IRL KRAKÓW.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.
CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
WZROST POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU PRODUKTÓW, TEN REALNY:
I biologicznie zweryfikowany zarówno TY, jak i Specjaliści od IG, znajdziecie w publikacji;
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
70.TEMAT.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
INDEKS GLIKEMICZNY. FIKCYJNE WSKAŹNIKI W TABELACH Z IG.
ZOBACZ PRZYKŁADY:
RYŻ BIAŁY. ŻYCIOWA ENERGIA. *****
BH.240.
_: http://forum.wm.pl/viewtopic.php?f=186&t=30567
CZEKOLADA. 70% CACAO. *****
BH.210.
_: http://sandrarecho.pinger.pl/m/4490989
MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. *****
BH.223.
_: http://medycynabiologiachemia.blox.pl/2 … hewka.html
ZIEMNIAK. MORFOLOGIA. *****
BH.249.
_: www.far.org.pl/forum/viewtopic.php?pid=36907#p36907
Biologia, medycyna.
70.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 16:32:17)
Offline
częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
M. MONTIGNAC; BYŁ POLITOLOGIEM. IG TO BŁĘDY TAKŻE NIEPRAWDY. ♥♥♥♥♥
42.TEMAT.
MOTTO: TRAGIFARSA DLA OTYŁYCH I NIELOGICZNIE MYŚLĄCYCH. *****
PODPOWIEDŹ:
Na wszystkie Twoje pytania, wątpliwości dotyczące zwalczania nadwagi i otyłości, również opanowania poziomu cukru w cukrzycy typu 2, także eliminacji bólów kręgosłupa znajdziesz odpowiedzi w książce, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. zalecane i dozwolone. Wykluczamy produkty tzw. zakazane. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.
JA TĘ KSIĄŻKĘ CZYTAŁAM WIELOKROTNIE. POUKŁADAŁAM SOBIE WG NIEJ DIETĘ:
To łatwe. Pamiętaj, że głód odczuwamy wtedy, gdy poziom cukru we krwi się obniża. Żebyś go sobie podwyższyła, niezbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, ale w kategoriach dozwolonych i utrzymała tenże poziom we krwi przez parę godzin, to musisz sobie ugotować i upiec; CHLEB TYPU KR-IRL, który jest fenomenalnym w swej oczywistości i prostocie, opracowaniem naukowców z krakowskiego instytutu: IRL KRAKÓW. Jest w nim odpowiednia (bardzo duża) ilość ok. 80% węglowodanów, tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU.
PROBLEM PODSTAWOWY DLA CIEBIE, TO FAKT:
Iż, nie kupisz tego chleba nigdzie, nikt na nim nie zarabia, dlatego musisz go ugotować i upiec, sama np. 1 x na 2 tygodnie.
GDY ZAPOZNASZ SIĘ Z TREŚCIĄ KSIĄŻKI, TO JEJ STRONY WYJAŚNIĄ CI:
Sprawę poziomu cukru po spożyciu dosyć dokładnie. Omówiona jest też na przykładach praktycznych i realnych ok. 5 stron ciekawego, merytorycznego tekstu cała metoda, otyłego mocno Pana o nazwisku Michel Montignac, który "After studying Political Science and specializing in the Social Sciences" nie był ani lekarzem kardiologiem, ani żadnym innym lekarzem, czy też doktorem, tylko politologiem i dlatego nie musiał nic badać, nie musiał być logiczny, bo oczywiście nie jest. To właśnie On wylansował Twój Indeks Glikemiczny, o którym z nadzieją piszesz.
JEGO METODA, PANA POLITOLOGA MA BYĆ:
Przyjemna i miła, łatwa do psychicznej akceptacji. Stąd biologicznych realiów mało, ale za to można wg Niego szczupleć np. po czekoladzie IG=22, to co ma wysoki indeks glikemiczny, a mały ładunek nie można spożywać, lub można spożywać, jak kto lubi i chce wierzyć. Glukometr zakupiony w Internecie za ok. 40 zł, na pewno pomoże Ci w odrzuceniu teorii, jakoby: duży IG to nie można, a mały ładunek przy dużym IG, to można i nie można.
MOTTO & REGUŁA: WSZYSTKO MOŻNA, CO NIE MOŻNA, BYLE Z CICHA I Z OSTROŻNA. *****
DOPRAWDY, Z UWAGI NA TO, IŻ BYŁ TO POLITOLOG:
To ja Go rozumiem. Dodatkowo sprawdziłam sobie na glukometrze, czy przyroda jest logiczna. Okazało się, że Darwin miał rację, że rację ma medycyna i biologia, można to sobie samemu sprawdzić, a Pan politolog jednoznacznie głosił swoje teorie o IG (w tabelach masa błędów) od lat 80-tych. Jak Mu ufać? Można tylko wierzyć w nierealną Jego wizję, bo prawdą biologiczną, to ta teoria nie jest. Ja zaufałam glukometrowi i medycynie. Wygrałam.
TEN WŁAŚNIE PAN, MICHEL MONTIGNAC:
Stwierdzając jakoby chudą szynkę i tłusty ser żółty można spożywać bez, tak bez ograniczeń, a nadmiar spożytych pokarmów (masa tłuszczów i wysokich węglowodanów) organizm człowieka wydali zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią, naraził się w środowisku lekarskim na śmiesznośc / politowanie itd. itd. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: nierzetelność czy celowe i świadome oszustwo. Takich przykładów jest w tej teorii tak wiele, że niejeden zespół kabaretowy, miałby obszerny materiał do rozśmieszania widzów.
CHOĆBY TEORIA TEGO OTYŁEGO PANA:
Michela Montignaca, że węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany. Powstaje zatem retoryczne pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.
CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
TO WŁAŚNIE PRZY PROBLEMACH Z ODŻYWIANIEM, PRZY ZWALCZANIU WSZELKICH CHORÓB / OTYŁOŚCI, MIAŻDŻYCY, NADCIŚNIENIA, RÓWNIEŻ CUKRZYCY TYPU 2:
Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU. Skuteczne i warto. Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
ZOBACZ TAKŻE:
70.TEMAT.
MICHEL MONTIGNAC, BYŁ POLITOLOGIEM, NIE LEKARZEM, JEDNAK TAK.
_: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IR … -TAK-10356
Pozdrawiam Cię, zdrowa, szczupła i silna na metodzie odżywiania, opracowanej wg zasad biologii i medycyny, zidentyfikowanych przez krakowski instytut: IRL KRAKÓW.
WSKAŹNIKI WZROSTU POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU:
Produktów zarówno Ty jak i Specjaliści od IG, znajdziecie na stronie internetowej; *****
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
42.TEMAT.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 17:02:40)
Offline
SandraQUIRKE napisał:
ZOBACZ również to: ♥♥♥ ♫♪♫♫♪♫ ♥♥♥
M. MONTIGNAC; był POLITOLOGIEM. IG to BŁĘDY i NIEprawdy !!
42.TEMAT.
http://sandrarecho.pinger.pl/m/1289881
ENGLISH VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
Możesz własnym zdaniem uzasadnić dlaczego IG to błędy i nieprawdy zamiast co chwila przebijać posty wrzucaj±c fragmenty ksi±żki i linki ?
Ja też piekę chleb z tej m±ki żytniej lub z otrębów bez użycia m±ki oczywi¶cie jak mi się chce, jaki¶ czas temu mi się przejadł i przerzuciłam się na chrupkie.
ten chleb z kaszy kojarzy mi się z tuczeniem gęsi.
Offline
sory że wklejam link do inneo forum ale uwazam że tam był fajnie poruszony ten temat http://i55.tinypic.com/294oq4k.gif
Ostatnio edytowany przez Saviola (2011-08-11 20:01:47)
Offline
częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
SEKS. AFRODYZJAKI. ♥♥♥♥♥
BH.601.
MOTTO: SEKS CZYLI BIOLOGICZNA ENERGIA. *****
WIKIPEDIA:
W znaczeniu ogólnym seks (łac. sexus płeć) oznacza całość życia erotycznego człowieka, w znaczeniu węższym zachowania seksualne, a potocznie stosunek płciowy. Z tym tematem związana jest kategoria: Zachowania seksualne. Oprócz pełnych stosunków płciowych, ludzi (a także niektóre gatunki zwierząt) cechuje też wiele innych zachowań seksualnych. Zaliczają się do nich flirtowanie, uwodzenie (czyli zachowania i działania mające na celu zainteresowanie sobą potencjalnego partnera seksualnego), petting (czyli pieszczenie narządów płciowych lub innych stref erogennych partnera, które może doprowadzić do orgazmu, ale z wyłączeniem immisji członka do pochwy), masturbacja _ autoerotyzm (czyli doprowadzanie się do orgazmu bez fizycznej aktywności innej osoby). Zachowania seksualne mogą zachodzić przy kontakcie dwóch osób płci przeciwnej (zob. heteroseksualizm) lub tej samej (zob. homoseksualizm), a także większej liczby osób (seks grupowy).
IRL KRAKÓW:
Kumulację naturalnej energii seksualnej uzyskujemy zwiększając znacznie spożycie tzw. GLUKOZY NATURALNEJ. Nasz organizm odzyskuje tj. pozyskuje tę energię z: ryżu, wszystkich kasz, warzyw strączkowych, a więc z fasoli, grochu oraz soczewicy, również ze wszystkich owoców i pozostałych warzyw. Największą jednak koncentrację uzyskujemy w strukturze żywieniowej jaką stanowią: CHLEB TYPU KR-IRL, CHLEB NA OSTEOPOROZĘ-IRL, CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL oraz tzw. CHLEB NA CUKRZYCĘ-IRL, jak również; CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL. Kolejne przepisy to: CHLEB NA MENOPAUZĘ/ANDROPAUZĘ-IRL, CHLEB RYŻOWY-IRL, CHLEB ANTYNOWOTWOROWY-IRL, CHLEB NA NADCIŚNIENIE-IRL, a także CHLEB NA PAMIĘĆ/KONCENTRACJĘ-IRL. Przygotowanie takich produktów realizuje się poprzez gotowanie, a następnie pieczenie.
TO TWORZY BEZSPRZECZNIE PRODUKT SILNIE ENERGETYCZNY:
Tzw. koncentrat glukozowy. Wobec tego w seksie powinien być produktem jednoznacznie zalecanym. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
PUENTA:
Seks z energetycznymi tzw. NISKIMI WĘGLOWODANAMI TJ. DO 26% WZROSTU, stanowi życiowe biologiczne realia. Należy jednak wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.*****
NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY:
O ryżu, kaszy i nie tylko o ryżu, rozpowszechniają jedynie Spece od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. Omiń.
GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali (1970 / do chwili obecnej). Warto.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 17:01:08)
Offline
ło kutwa. . . hehe
Offline
Saviola napisał:
sory że wklejam link do inneo forum ale uwazam że tam był fajnie poruszony ten temat http://i55.tinypic.com/294oq4k.gif
Testowałe¶ już? Szybki jeste¶ haha
Offline
SandraQUIRKE napisał:
ZOBACZ też to: ♥♥♥ ♫♪♫♫♪♫ ♥♥♥
SEKS. NISKIE węglowodany; jako AFRODYZJAKI to tak !!
BH.601.
http://sandrarecho.pinger.pl/m/4500008
ENGLISH VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
Hahaha.
Nie wiem jakie tu s± zasady na tym ale z "mojego" forum już bym cię dawno wypieprzyła razem z banem. Pierdzielisz jakie¶ farmazony nie swoimi słowami.
Offline
częsty bywalec
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. ♥♥♥♥♥
BH.223.
MOTTO: MARCHEW ŚWIEŻA, A MARCHEW GOTOWANA WG PROPAGATORÓW IG. *****
ŚWIEŻA MARCHEWKA WG IG=35 JEST PRODUKTEM NA TZW. SZCZUPLENIE I TO PRAWDA ZNANA:
Ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG=85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił.
O CO CHODZI?
Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan (cukier) wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu. Wiązania międzycząsteczkowe np. uległyby zerwaniu, a wówczas glukoza (czysta teoria) wydzieliłaby się nieco szybciej podwyższając poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja / hipoteza, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma.
PRAWDA REALNA, WYGLĄDA JEDNAK OTO TAK:
Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo niski; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili nic, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction.
GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie. *****
RADA JEST JEDNA:
Powinniśmy natychmiast odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę z życiem oraz zdrowiem (zwłaszcza chorych na cukrzycę) ludzi, wczytujących się w tę wirtualną / bzdurną teorię. Ważne w konsumpcji są jednak energetyczne tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU, czyli GLUKOZA NATURALNA, niezbędne dla naszego mózgu. Ze swojego jadłospisu eliminujemy także tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU, niekorzystne dla trzustki człowieka. Realizujemy wówczas całodzienny prozdrowotny styl odżywiania własnego organizmu. P. S. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.
CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.223.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 17:09:17)
Offline
barakuda napisał:
Saviola napisał:
sory że wklejam link do inneo forum ale uwazam że tam był fajnie poruszony ten temat http://i55.tinypic.com/294oq4k.gif
Testowałe¶ już? Szybki jeste¶ haha
chleb? stestuje na pewno
Offline
tak, zobacze jak smakuje, czy jest tak zajeb... jak w tych linkach pisz±, haha co do ig chlebka hmm kasza jaglana i ryż maj± po ugotowaniu dosyć wysoki IG a tu jeszcze do piekarnika na 50 minut
Offline
I dlatego mnie to trochę dziwi. Kasza, ryż biały to skupisko węgli. Ja je¶li już się skusze na ryż biały lub kaszę to do mięsa dodaję tylko jedn± łyżkę stołow±.
I nie mów a raczej nie pisz mi, że wierzysz w to że ten chleb ma tak ogromny wpływ na sex? Wpływ na sex ma twój mózg a nie żarcie zwane potocznie afrodyzjakiem = C H L E B typu KR-IRL.
Offline
przecież chleb krirl to naturalna alternatywa dla wiagry, haha
Offline
taaa, srutu tutu. "Wierzem bo muszem".
Najlepszym afrodyzjakiem jest KOBIETA dla mężczyzny a nie kasza
Ostatnio edytowany przez barakuda (2011-08-12 11:11:29)
Offline
Echee..... Nie mam pojęcia co to za chleb, ale w każdym razie z dietami nie przesadzałabym i nie stosowałabym nic dziwnego. Grunt to naturalno¶ć, aby spożywać jak najmniej chemii. Dlatego zamiast chleb kupować w markecie, warto odwiedzić sprawdzone piekarnie wałbrzych i tam kupić wszelkie pieczywa.
Offline