Forum kulturystyczne. Dieta, siłownia, zdrowie, porady

Forum otwarte dla każdego

  • Nie jeste¶ zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

  • Index
  •  » Kulinarne
  •  » C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

#1 2009-03-25 20:41:19

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
CHLEB  TYPU  KR-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. ♥♥♥♥♥

1.TEMAT.
CHLEB.  PRZEPIS  WZORCOWY  WYPIEKU  CHLEBA  TYPU  KR-IRL (MINI  CHLEBKI). *****

SKŁADNIKI:
Kasza jaglana __400g, Ryż biały __400g. Gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0 l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

PRZYPRAWY  TO:
Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE  KASZA  ORAZ  RYŻ  (RAZEM  800  GRAM),  WCHŁANIAJĄ  WTEDY:
Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie, lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram otrąb pszennych i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (przegotowanej).   

DUŻĄ  ŁYŻKĄ  STOŁOWĄ  NABIERAMY  ZMIESZANĄ  MASĘ  TJ.  KASZĘ,  RYŻ  TAKŻE  OTRĘBY:
I z uzyskanej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. Pieczemy  w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, wykluczone. Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

JEST  TO  EWENEMENT  W  SKALI  KRAJU  I  CAŁEJ  EUROPY:
Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W XXI  WIEKU. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  STANOWI  AKTUALNIE  O  SILNYM  UKŁADZIE  IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA  NATURALNA w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Złe to, WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.

WAŻNE.
GLUKOZA  NATURALNA;  TO  RYŻ,  WSZYSTKIE  KASZE,  OWOCE,  WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. *****

GLUKOZA  NIENATURALNA;  TO  MĄKA  I  CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.

TAKA  KOMPOZYCJA  SKŁADNIKÓW,  RÓWNIEŻ  KOLEJNOŚĆ  PRZYGOTOWANIA:
Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im  pogratulować.

PLUSY:
CHLEB  TYPU  KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.

MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt. 

TO  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  ALE  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że  CHLEB  TYPU  KR-IRL zapewnia uczucie sytości na ok. 4-5 godz. eliminując głód,  gwarantuje przy tym odżywienie  biologicznie wzorcowe.

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z mąki np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.   

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

REFLEKSJA:
Każdy pacjent po operacji dostaje jako pierwszy posiłek tzw. kleik z ryżu białego oczyszczonego i wody. Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.

P. S. JAPOŃCZYK, KIEDY  PODAJE  PRZEPIS  NA  SUSHI  CZYT. SUSZI, TO  MÓWI  O  RYBACH, WARZYWACH  I  INNYCH  DODATKACH:
O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70% gotowego dania. Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to oczywistość. 

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

CHLEB  TYPU  KR-IRL, MOŻNA  PAKOWAĆ  PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez ponad 1 rok. Energię biologiczną w ilości ok. 80% stanowią tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Na turystyczne wycieczki, trasy, dalekie wyjazdy czyli: logiczna, zdrowotna  konieczność. Również akcje pomocy humanitarnej.

OKRUSZKI !! DLA  DZIECI, DLA  SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB  STARSZYCH  (DODAJEMY  DO  WSZELKICH  POSIŁKÓW):
Każdy chleb wg opracowań IRL KRAKÓW tj. upieczone mini chlebki, mielimy (mikser) uzyskując tzw. okruszki czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem energii dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku / 24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego).

PRZEPIS ten, zamieszczony jest na stronie internetowej; *****
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 353 18 75, telefon/fax:  12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

PRZEPIS  JEST  OCZYWIŚCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŚLENIE  CYWILIZACJA  WIĄŻE  SIĘ  Z  PODAWANIEM  LUDZIOM  WIEDZY,  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a:  jw.

1.TEMAT.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 15:55:31)

Offline

 

#2 2009-03-30 14:25:39

tede79

nowy na forum

Zarejestrowany: 2008-06-05
Posty: 13
Punktów :   

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Ciężko sie z tego doczytać

Offline

 

#3 2009-03-30 14:38:44

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

tede79 napisał:

Ciężko sie z tego doczytać

PODPOWIEDŹ:
Wyjaśniam: chodzi o to, aby dostarczając organizmowi energię, D U Ż O !! energii, dostarczyć tej tzw. __GLUKOZY naturalnej. I powinna to być glukoza taka, która szybko wchłania się do krwi, np. banan, winogrona, kasza jaglana, __CHLEB typu KR-IRL, daje TOBIE wówczas energię, masz też uczucie SYTOŚCI, nie jesteś głodny. To uczucie sytości i długi czas w którym nie powinieneś i nie będziesz głodny, uzyskasz zjadając glukozę, która szybko wchłonie się Tobie do krwi, ale nie powinna podnieść poziomu zbyt WYSOKO, bo OTYŁOŚĆ,  bo  CUKRZYCA typu 2, jednak musi ten  STABILNY  poziom utrzymać dłuuuugo !!.

P. S.  W mięśniach i w wątrobie razem, glikogenu mamy zmagazynowanego ok. 500 gram.

Brzmi to jak FICTION, ale wreszcie taki produkt mamy. To; Chleb typu KR-IRL. Co w nim jest takiego ?!.

WYJAŚNIAM__: Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu__ ok. 17-18% wzrostu, na ok.
1,5 godz.. Wchłania się szybko. Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o__ ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, wchłania się po ok. 60 min., czyli nie od razu, i wchłania się DŁUGO !!.
Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten
największy wzrost, w ryżu po 60 minutach.

__REASUMUJĄC kasza dział szybko i krótko, a potem zaczyn działać ryż, to tak w skrócie.
Aby uzyskać nieco więcej ENERGII np. poziom wzrostu 26%, to zwyczajnie po ugotowaniu, kaszę i ryż wystarczy upiec, bo wtedy w tym produkcie zostają rozerwane, ale tylko TROCH Ę, wiązania międzycząsteczkowe w strukturze SKROBII, a to węglowodany złożone w kaszy i ryżu, wówczas mamy WIĘCEJ  ENERGII, szybko i z uwagi na ryż długo wchłaniającej się do naszej KRWI.

__ZYSKUJEMY, natychmiast i na DŁUGO ogrom E N E R G I I     !!!!.
No ale, gdy  ĆWICZYSZ  fizycznie dużo i długo, to wystarczy, że taką kromeczkę lub dwie,
Chleba typu KR-IRL, zjesz sobie w trakcie ćwiczeń np. co ok. 2-3 godziny. A z czym: z bananem,
z winogronem lub z ugotowanym burakiem czerwonym. Jakie to ODŻYWIENIE__, to Ci nie podpowiadam, bo wiadomo, że biologicznie WZORCOWE__ !!.

Największy MINUS, tego chleba, ja oczywiście  ŻARTUJĘ__,  to fakt że na tym chlebie nikt nie zarabia, i nikt nie chce go ugotować i upiec. Wiesz dlaczego, bo mamy obecnie kryzys finansowy, ale inny kryzys jest GŁĘBSZY, ten kryzys to  NIESTETY;  kryzys   L O G I K I__    !!.

Pozdrawiam WSZYSTKICH.

Offline

 

#4 2009-03-30 23:26:36

 admin

Administrator

Zarejestrowany: 2006-08-30
Posty: 1412
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Je¶li posiadasz wiedzę ta takie tematy to chętnie zamieszczę Twoje artykuły na swoich poradnikach
http://poradnik-zdrowia.pl
http://mojtrening.blox.pl

Czekam na odpowiedĽ

Offline

 

#5 2009-03-30 23:45:43

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

admin napisał:

Je¶li posiadasz wiedzę ta takie tematy to chętnie zamieszczę Twoje artykuły na swoich poradnikach
http://poradnik-zdrowia.pl
http://mojtrening.blox.pl

Czekam na odpowiedĽ

Jeśli sobie życzysz mogę Ci przesłać kilka artykułów D-ra J. MICHAŁA z INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.
Będą do Twojej dyspozycji, oczywiście nieodpłatnie. Warunek tylko jest taki, że umieszczasz je w oryginale, a komentować oczywiście możesz do woli.
Pozdrawiam S. Q.

Offline

 

#6 2009-03-31 22:06:18

 admin

Administrator

Zarejestrowany: 2006-08-30
Posty: 1412
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Ok podaję adres na który możesz przesyłać artykuły - zdjęcia do artykułów wykonuję sam. ( pey@op.pl)

Możesz również moderować dział kulinarny na forum, je¶li wyrazisz zgodę na zaliczenie Cię do moderatorów forum napisz mi odpowiedĽ na Prywatn± Wiadomo¶ć na forum. Pozdrawiam

Offline

 

#7 2009-03-31 22:40:39

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

admin napisał:

Ok podaję adres na który możesz przesyłać artykuły - zdjęcia do artykułów wykonuję sam. ( pey@op.pl)

Możesz również moderować dział kulinarny na forum, je¶li wyrazisz zgodę na zaliczenie Cię do moderatorów forum napisz mi odpowiedĽ na Prywatn± Wiadomo¶ć na forum. Pozdrawiam

ODPOWIEDŹ: do PRZYJACIELA !!

Na dzień dzisiejszy moje wiedza jest jedyną popartą badaniami teorią, wg której człowiek współczesny, ale i pierwotny też, powinni
się odżywiać. Ten pierwotny czynił to automatycznie.
Dr J. MICHAŁ z INSTYTUTU IRL KRAKÓW, KTÓREGO artykuły będziesz propagował, ale i nimi zarządzał, ma obecnie 58 lat życia, a wygląda na 33 lata.
Ma mięśnie twarde jak żaden kulturysta w Polsce. Nie wielkie, ale twarde, bo jakość.
Zacznij, a już WYGRAŁEŚ.

P. S. Wszelkie wątpliwości, czy to Twoje, czy też kogokolwiek z czytających osób, które będą analizowały tekst, artykułów będących w Twojej gestii,
wyjaśni zawsze przez telefon P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, tak sugestywnie i merytorycznie, jak nie czyni tego aktualnie nikt w kraju. Powtórzę nikt tak sugestywnie i w oparciu o badania nie jest nawet w stanie tego wykonać, bo żaden aktualnie ośrodek naukowy nie wykonał takich badań, bo nawet nie wie jaki jest profil myślenia, analogii, związków pierwiastków na naszej planecie, a jest to logiczne, tylko gdzie dzisiaj znajdziesz zwykłą logikę.

Pozdrawiam Cię, i zaczynamy
Sandra Q. W-wa
I N S T Y T U T  naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 353 18 75, telefon/fax: 12 358 77 30

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 13:54:37)

Offline

 

#8 2009-03-31 22:50:10

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Forum kulinarne mogę na Twoją prośbę jedynie ustawiać do realiów, ponieważ na niemerytoryczne, a częściej głupie tematy nie mam czasu się wypowiadać. Ale oczywiście pokażę ludziom, gdzie jest prawda. Przyroda wszystko ułożyła i jest logiczna. Problem tylko z tym, aby to umieć ZIDENTYFIKOWAĆ.
Zrobię to LOGICZNIE.
S. Q.

Offline

 

#9 2009-04-01 11:26:42

 admin

Administrator

Zarejestrowany: 2006-08-30
Posty: 1412
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Dział o zdrowym odżywianiu i kulinariach jest do Twojej dyspozycji. Możemy zaczynać. Pozdrawiam.

Offline

 

#10 2010-02-16 18:56:04

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
RYŻ  BIAŁY. ŻYCIOWA  ENERGIA. ♥♥♥♥♥

BH.240.
MOTTO: RYŻ  TO  KONIECZNOŚĆ. *****

WIKIPEDIA:
Produkty uboczne powstające podczas obróbki ziaren ryżu; czyli otręby i proszek powstały po rozdrobnieniu odpadów z procesu polerowania ziarna, wykorzystuje się jako karmę dla zwierząt. Z otrąb uzyskuje się olej używany do celów spożywczych i przemysłowych. Pokruszone ziarna wykorzystuje się do warzenia piwa, destylacji alkoholu oraz produkcji skrobi i mączki ryżowej. Plewy stosuje się jako opał i materiał do pakowania, produkuje się z nich również nawóz i furfurol. Słomę używa się na ściółkę, paszę dla zwierząt, pokrycia dachowe oraz do produkcji mat, odzieży, opakowań i mioteł. Ryż wykorzystywany jest także w papiernictwie, do wyrobu przedmiotów plecionych, kleju i kosmetyków (puder). Stanowi źródło skrobi. Podczas młocki usuwa się zwykle zarówno plewy, jak i otręby, czasem dodatkowo stosuje się polerowanie glukozą i talkiem, co nadaje ziarniakom połysk.

IRL KRAKÓW:
Ryż biały lub brązowy podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, a więc wyjątkowo nisko max. po ok. 60 min. czyli nie od razu i wchłania się długo. Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Są to tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU.

WSKAZANIA  TE  MOŻNA  =  TRZEBA  ZWERYFIKOWAĆ,  RÓWNIEŻ  UWIARYGODNIĆ:
W trosce o własne zdrowie i ew. wyniki sportowe. Każdy kto zechce może sobie wzrosty sprawdzić własnym glukometrem, a nie jest to trudne. Wobec tego ryż powinien być jako produkt żywieniowy zalecany lub dozwolony. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

PUENTA:
Ryż biały to produkt najwyższej wartości odżywczej, zatem biologiczne realia. Należy także finalnie wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. *****

NIEPRAWDY  BIOLOGICZNE  ORAZ  PUSTE  FRAZESY:
O ryżu i nie tylko o ryżu, rozpowszechniają jedynie Spece od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. Omiń.

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.

PRZECIEŻ  DO  NICH  NIE  MOŻESZ  ZADZWONIĆ,  BO  NIE  MA  GDZIE:
Nie masz kogo zapytać o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne które zbadali (1970 / do chwili obecnej). Warto.

POWINNIŚMY  KONIECZNIE  DOSTOSOWAĆ  SIĘ  DO  WSKAZÓWEK  DIETETYCZNYCH:
I realizować plan odżywiania własnego organizmu w oparciu o produkty zawarte w tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej i antycukrzycowej klasyfikacji tzw. INDEKS  ŻYWIENIOWY, TJ. IŻ  PRODUKTU. Jest to łatwe i smacznie równocześnie. Oryginalne przepisy.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.240.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 15:57:45)

Offline

 

#11 2010-02-28 21:25:00

Ekosfera

nowy na forum

Zarejestrowany: 2010-02-28
Posty: 15
Punktów :   

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

W tym tez cieżko się doczytac.. Mam pytanie do forumowiczów: czy tak wypieczony chleb jest smaczny?? Bo generalnie rzecz bior± odzywiam się samymi eko produktami i nie wiem co my¶lec o tym chlebie.

Ostatnio edytowany przez Ekosfera (2010-02-28 21:26:26)


www.EkoSfera.pl

Specjalizujemy się w sprzedaży żywno¶ci ekologicznej i tradycyjnej. Posiadamy największy w sieci asortyment. Jeste¶my na rynku już od pięciu lat. Zaufało nam już tysi±ce klientów.

Offline

 

#12 2010-03-08 21:19:34

 admin

Administrator

Zarejestrowany: 2006-08-30
Posty: 1412
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Witam Ekosfera,
taki chleb nie do¶ć że jest smaczny to zachowuje ¶wieżo¶ć nawet przez tydzień:)

Offline

 

#13 2011-08-10 17:36:17

 barakuda

Moderator

1598575
Zarejestrowany: 2011-08-10
Posty: 74
Punktów :   
Jaka dieta?: zmiana nawyków

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Te wszystkie info o tym chlebie s± kopiowane z forum na forum.  Drogi adminie nie bierz tego artykułu do serca. Najpierw dowiedz się wszystkiego na ten temat, dla mnie to ¶ciema z tym chlebem. Sama mam problemy zdrowotne i do mnie nie przemawia ten chleb. Co do tego to duży znak zapytania.  Kasza- zdrowa ale w granicach rozs±dku, jest tak samo kaloryczna jak chleb razowy. Chleb razowy można sobie samemu upiec bez dodatków chemii i o połowę mniej kalorii niż normalny. Można upiec chleb bez dodatku m±ki, z węglami zdrowymi i wysoko białkowy.

Offline

 

#14 2011-08-10 17:58:05

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

______________________________________________________________
ZOBACZ  TAKŻE: NISKIE  WĘGLOWODANY. (NEWS) ♥♥♥♥♥
Niezbędna, kreatywna energia.

CHLEB  NA  PAMIĘĆ/KONCENTRACJĘ-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. ***** 
10.TEMAT.
a._: http://www.kif.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=596477

ARTYKUŁ  BH.548.
1._: http://www.instytutirl.com.pl/index3.php
2._: http://www.dieta.fora.pl/,61/,916.html
3._: http://www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php

Biologia, medycyna.
10.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.

P. S. Przy celiakii nie dodajemy otrębów pszennych.

______________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 16:17:49)

Offline

 

#15 2011-08-10 18:02:02

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
CZEKOLADA. 70%  CACAO. ♥♥♥♥♥

BH.210.
MOTTO: BŁĘDY  MERYTORYCZNE, CZYLI  INDEKS  GLIKEMICZNY. *****

CZEKOLADA GORZKA:
Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.

PRZYKŁAD:
Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację, jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG=22.

PRAWDA  RZECZYWISTA  WYGLĄDA  JEDNAK,  OTO  TAK:
Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi wysoko poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. 42% wzrostu, a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej objętości insuliny (z trzustki) realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy otyłość. Dramatu dopełnia, ogromna masa tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.

CZEKOLADA  TAK  ZAKWALIFIKOWANA,  JEST  NAJLEPSZYM  PRZYKŁADEM  NA  BRAK  BADAŃ:  
I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO 26% WZROSTU. *****

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
 
CZEKOLADA  GORZKA  TO:
35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy jako energia zdecydowanie negatywna, bo plaga otyłości i cukrzycy typu 2, 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka i roślinny utwardzony tzw. trans. Ekspresowe tycie gwarantowane. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu powinna być produktem zdecydowanie zakazanym. Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli brazylijskiej wybierze zawsze to kakao fabryczne chemicznie przygotowane pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego? a no bo, smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki). Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.210.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 16:25:38)

Offline

 

#16 2011-08-10 18:22:58

 Saviola

Moderator działu TRENING

Zarejestrowany: 2009-07-23
Posty: 641
Punktów :   10 
Jaka dieta?: masa!

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

na masie chleb razowy/wieloziarnisty/orkiszowy wpieprzam ile wlezie, jednak jak robie redukcje z prawdziwego zdażenia to wtedy eliminuję pieczywo z diety (wyjatek kiedy sam sobie zrobie wtedy mam pewno¶ć co jem


getbig or die trying
Poradnik kulturysty <---sprawdĽ to! %-)))

Offline

 

#17 2011-08-11 17:10:04

 barakuda

Moderator

1598575
Zarejestrowany: 2011-08-10
Posty: 74
Punktów :   
Jaka dieta?: zmiana nawyków

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Czyli do redukcji nawet to co¶ z kaszy się nie nadaje. Mnie jak się chce to też sama sobie piekę chleb wysoko białkowy

Ostatnio edytowany przez barakuda (2011-08-11 17:46:24)

Offline

 

#18 2011-08-11 17:33:06

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
MĄKA. ORKISZ. ♥♥♥♥♥

BH.224.
MOTTO: MĄKA  ORKISZOWA, JEST  MĄKĄ  Z  ODMIANY  PSZENICY. *****

PSZENICA  MA  RÓŻNE  ODMIANY,  I  JEDNĄ  Z  NICH  JEST  WŁAŚNIE  ORKISZ:
Jest uważany za odmianę bardziej wartościową, ale składniki i w tym skrobię, ma taką jak pszenica. Podobno ta odmiana była uprawiana, wcześniej niż klasyczna pszenica. Problem jednak w tym mieleniu, jak z każdą mąką, wówczas gdy zmielimy ziarna.

GDYBYŚMY  NP.  ZIARNA  PSZENICY  LUB  ŻYTA,  ZAMIAST  MIELIĆ  UGOTOWALI  SOBIE  W  WODZIE:
A potem upiekli to taki chleb byłby zdrowy i odchudzający, podobnie jak wzorcowy wg opracowanego przepisu: CHLEB  TYPU  KR-IRL. Przy mieleniu ziaren zbóż, pękają bowiem wiązania międzycząsteczkowe w strukturze skrobi, czyli węglowodanu złożonego, i wówczas glukoza wchłania się do naszej krwi bardzo szybko w dużej ilości, stymulując otyłość oraz nadwyręża trzustkę. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, czyli zdecydowanie energia negatywna, a więc: GLUKOZA  NIENATURALNA.

TO  JEDEN  Z  DRAMATYCZNYCH  BIOLOGICZNYCH  REKORDÓW  IN  MINUS:
Błąd człowieka powielany przez wieki. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne. 

DZISIAJ  NP.  W  TYBECIE  LUDZIE  UPRAWIAJĄ  ZBOŻE  O  NAZWIE  JĘCZMIEŃ:
Ziarna z tego zboża prażą na patelni bez dodatku tłuszczu, a następnie wypiekają z tych ziaren biologicznie prawidłowy, energetyczny chleb. Mielenie jest Im obce. Uzyskują ogrom prozdrowotnej energii, czyli tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, niezbędnej dla komórek organizmu, a w szczególności komórek nerwowych mózgu. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. *****

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.224.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 16:27:59)

Offline

 

#19 2011-08-11 17:47:34

 Saviola

Moderator działu TRENING

Zarejestrowany: 2009-07-23
Posty: 641
Punktów :   10 
Jaka dieta?: masa!

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

ja robię chleb z maki zytniej typ2000, sa to bardzo zdrowe węglowodany bogate w błonnik, magnez cynk witaminy grupy B maj± niski indeks glikemiczny a im niższy indeks tym mniejszy wyrzut insuliny tym lepiej kontrolowac poziom tkanki tłuszczowej, co do tej kaszy jaglanej i ryzu bialego to bym na redukcji z tym chlebem raczej nie szalal gdyz i kasza jaglana i ryz bialy maja raczej wysoki IG chyba że po treningu siłowym albo na sniadanie


getbig or die trying
Poradnik kulturysty <---sprawdĽ to! %-)))

Offline

 

#20 2011-08-11 18:23:50

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
MICHEL  MONTIGNAC. BYŁ  POLITOLOGIEM  NIE  LEKARZEM, JEDNAK  TAK. ♥♥♥♥♥

70.TEMAT.
KŁAMSTWO, TJ. SWOBODNE  PODEJŚCIE  DO  FAKTÓW; CZYŻBY  LICHY  KABARET? *****

PRZESYŁAM  PANU  PONIŻSZY  TEKST  DO  WIADOMOŚCI:
Ja ten tekst napisałem dla 15 letniego młodego człowieka, zachwyconego tzw. Indeksem Glikemicznym, po którym tenże młodzian przytył w jednym roku ponad 30 kilogramów, i pełen najgłębszej frustracji zapytał mnie o zdanie. Poniżej prezentuję moją odpowiedź dla tego otyłego młodzieńca.

PODPOWIEDŹ:
1. Wpisz sobie w Google: dieta montignac część 2

You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=IfPMvUy8b5Y

tv: http://sandrarecho.pinger.pl/m/1289881

TEN  FILMIK  WIELE  WYJAŚNIA:
Zobaczysz swojego naukowca od tego IG, czyli Indeksu Glikemicznego, który tak do końca nie wie co mówi. Stwierdzenia i niemerytoryczny przekaz; są widoczne gołym okiem. To jakieś fiction i życzenia. Przykre, bo przez ten IG, ludzie pogarszają stan zdrowia w cukrzycy nadwyrężając swoje trzustki. Jak się tych wypowiedzi posłucha to rodzi się pytanie następujące: majaczenia otyłego Pana, czy już zaburzenia w realnym odbiorze rzeczywistości ewidentnie niewydolnego; wręcz prymitywnego umysłu.

CZEKOLADA  GORZKA  MIN.  70%  CACAO,  PODNOSI  POZIOM  CUKRU  O  42%:
Chleb pumpernikiel, chleb pszenno żytni, podnoszą poziom o 53-74% wzrostu po spożyciu. Figi suszone 58%, a czysta apteczna glukoza o 74% itd. itd. Te wzrosty nadwyrężają trzustki Polaków. Natomiast politolog od 16 lat w naszym kraju, pisał / pisze że należy spożywać produkty wg IG; szczupleć i leczyć cukrzycę. Rozumiem, że wg Niego leczenie cukrzycy polega na zamęczaniu trzustki.

LUDZIE  UMIERAJĄ  Z  POWODU  OTYŁOŚCI  I  CUKRZYCY:
Faza wstępna to więcej chorób, nadwyrężony budżet naszego Państwa, amputacje stóp cukrzycowych, zatory tętnicze i żylne, przeciążone i zatrzymujące się serca. No i co, no i czas już z tym skończyć. A otyli; przecież wg Michela Montignaca ser żółty, szynka wieprzowa czyli każdy tłuszcz się wydali, bo organizm też wg Tego specjalisty, nadmiar tłuszczu wydali. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: nierzetelność czy celowe i świadome oszustwo?  

CHOĆBY  TEORIA  TEGO  PANA:
Michela Montignaca, jakoby węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego węglowodany. Powstaje zatem retoryczne pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.

MOTTO & REGUŁA: WSZYSTKO  MOŻNA, CO  NIE  MOŻNA, BYLE  Z  CICHA  I  Z  OSTROŻNA. *****

GOSPODARZ  PLANETY  CZYLI  PRZYRODA,  USTALIŁA  DLA  ORGANIZMÓW  ŻYWYCH  NOŚNIK  ENERGII:
W postaci tłuszczu, który wchłania się błyskawicznie i gwarantuje minimum 1 miesiąc życia bez pokarmu. Wg politologa ten nadmiar tłuszczu się wydala. Ty natomiast zapoznaj się z tabelami produktów sklasyfikowanych jako tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU; a zobaczysz jak ułożył zależności pierwiastkowe gospodarz naszej planety. Trzeba się zawsze do reguł gospodarza dostosować jak Cię gości u siebie. Nas na Ziemi gości perfekcyjny gospodarz, czyli Przyroda. Pewien znany kucharz, oraz znana mistrzyni olimpijska się do tego nie dostosowali. Jaki wniosek. Prosty wniosek. Dostosuj się, i nie powtarzaj nieprawd przyrodniczych, o których nic nie wiesz. Dokonuj zdrowych wyborów. Pozdrawiam Cię.

P. S.  KOMPETENCJA  I  NIEMERYTORYCZNA  WIEDZA  FRANCUSKIEGO  POLITOLOGA:
Gwarantuje pełną kompromitację wyznawców tzw. Indeksu Glikemicznego, tj. IG produktu, którego ojcem biologicznym był właśnie Pan Michel Montignac. Francuz był / jest wielkim guru dla niektórych żywieniowych podpowiadaczy, a na filmie widać w pełni Jego wiedzę i klasę naukową. Brawo! tak trzymać; blamaż i pełna kompromitacja, kłamliwej wizji nieprawd biologicznych tej bzdurnej teorii, jest gwarantowana i to już niebawem.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

UWAGA:
Tabele produktów sklasyfikowanych wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU; pomagają we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele IŻ, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie: IRL  KRAKÓW.  

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

WZROST  POZIOMU  CUKRU  PO  SPOŻYCIU  PRODUKTÓW,  TEN  REALNY:
I biologicznie zweryfikowany zarówno TY, jak i Specjaliści od IG, znajdziecie w publikacji; 
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

70.TEMAT.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
INDEKS  GLIKEMICZNY. FIKCYJNE WSKAŹNIKI W TABELACH Z IG.

ZOBACZ  PRZYKŁADY:


RYŻ  BIAŁY. ŻYCIOWA  ENERGIA. ***** 
BH.240.
_: http://forum.wm.pl/viewtopic.php?f=186&t=30567


CZEKOLADA. 70% CACAO. ***** 
BH.210.
_: http://sandrarecho.pinger.pl/m/4490989


MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. ***** 
BH.223.
_: http://medycynabiologiachemia.blox.pl/2 … hewka.html


ZIEMNIAK. MORFOLOGIA. ***** 
BH.249.
_: www.far.org.pl/forum/viewtopic.php?pid=36907#p36907


Biologia, medycyna.
70.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 16:32:17)

Offline

 

#21 2011-08-11 18:25:11

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
M. MONTIGNAC; BYŁ  POLITOLOGIEM. IG  TO  BŁĘDY  TAKŻE  NIEPRAWDY. ♥♥♥♥♥

42.TEMAT.
MOTTO: TRAGIFARSA  DLA  OTYŁYCH  I  NIELOGICZNIE   MYŚLĄCYCH. *****

PODPOWIEDŹ:
Na wszystkie Twoje pytania, wątpliwości dotyczące zwalczania nadwagi i otyłości, również opanowania poziomu cukru w cukrzycy typu 2, także eliminacji bólów kręgosłupa znajdziesz odpowiedzi w książce, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad  200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. zalecane i  dozwolone. Wykluczamy produkty tzw. zakazane. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

JA  TĘ  KSIĄŻKĘ  CZYTAŁAM  WIELOKROTNIE.  POUKŁADAŁAM  SOBIE  WG  NIEJ  DIETĘ:
To łatwe. Pamiętaj, że głód odczuwamy wtedy, gdy poziom cukru we krwi się obniża. Żebyś go sobie podwyższyła, niezbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, ale w kategoriach dozwolonych i utrzymała tenże poziom we krwi przez parę godzin, to musisz sobie ugotować i upiec; CHLEB  TYPU  KR-IRL, który jest fenomenalnym w swej oczywistości i prostocie, opracowaniem naukowców z krakowskiego instytutu: IRL  KRAKÓW. Jest w nim odpowiednia (bardzo duża) ilość ok. 80% węglowodanów, tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU.

PROBLEM  PODSTAWOWY  DLA  CIEBIE,  TO  FAKT:
Iż, nie kupisz tego chleba nigdzie, nikt na nim nie zarabia, dlatego musisz go ugotować i upiec, sama np. 1 x na 2 tygodnie.

GDY  ZAPOZNASZ  SIĘ  Z  TREŚCIĄ  KSIĄŻKI,  TO  JEJ  STRONY   WYJAŚNIĄ  CI:
Sprawę poziomu cukru po spożyciu dosyć dokładnie. Omówiona jest też na przykładach praktycznych i realnych ok. 5 stron ciekawego, merytorycznego tekstu cała metoda, otyłego mocno Pana o nazwisku Michel Montignac, który "After studying Political Science and specializing in the Social Sciences" nie był ani lekarzem kardiologiem, ani żadnym innym lekarzem, czy też doktorem, tylko politologiem i dlatego nie musiał nic badać, nie musiał być logiczny, bo oczywiście nie jest. To właśnie On wylansował Twój Indeks Glikemiczny, o którym z nadzieją piszesz.

JEGO  METODA,  PANA  POLITOLOGA  MA  BYĆ:
Przyjemna i miła, łatwa do psychicznej akceptacji. Stąd biologicznych realiów mało, ale za to można wg Niego szczupleć np. po czekoladzie IG=22, to co ma wysoki indeks glikemiczny, a mały ładunek nie można spożywać, lub można spożywać, jak kto lubi i chce wierzyć. Glukometr zakupiony w Internecie za ok. 40 zł, na pewno pomoże Ci w odrzuceniu teorii, jakoby: duży IG to nie można, a mały ładunek przy dużym IG, to można i nie można.

MOTTO & REGUŁA: WSZYSTKO  MOŻNA, CO  NIE  MOŻNA, BYLE  Z  CICHA  I  Z  OSTROŻNA. *****

DOPRAWDY,  Z  UWAGI  NA  TO,  IŻ  BYŁ  TO  POLITOLOG:
To ja Go rozumiem. Dodatkowo sprawdziłam sobie na glukometrze, czy przyroda jest logiczna. Okazało się, że Darwin miał rację, że rację ma  medycyna i biologia, można to sobie samemu sprawdzić, a Pan politolog jednoznacznie głosił swoje teorie o IG (w tabelach masa błędów) od lat 80-tych. Jak Mu ufać? Można tylko wierzyć w nierealną Jego wizję, bo prawdą biologiczną, to ta teoria nie jest. Ja zaufałam glukometrowi i medycynie. Wygrałam.

TEN  WŁAŚNIE  PAN,  MICHEL  MONTIGNAC:
Stwierdzając jakoby chudą szynkę i tłusty ser żółty można spożywać bez, tak bez ograniczeń, a nadmiar spożytych pokarmów (masa tłuszczów i wysokich węglowodanów) organizm człowieka wydali zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią,  naraził się w środowisku lekarskim na śmiesznośc / politowanie itd. itd. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: nierzetelność czy celowe i świadome oszustwo. Takich przykładów jest w tej teorii tak wiele, że niejeden zespół kabaretowy, miałby obszerny materiał do rozśmieszania widzów.

CHOĆBY  TEORIA  TEGO  OTYŁEGO  PANA:
Michela Montignaca, że węglowodan o nazwie błonnik, który jest węglowodanem nie wchłaniającym się do krwi, wg Niego obniża Indeks Glikemiczny produktu, a przecież IG podobno ma pokazywać wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany. Powstaje zatem retoryczne pytanie, jak może wpływać błonnik na poziom cukru, w  oczywistej sytuacji kiedy się przecież nie wchłania. Kilka wersji odpowiedzi znajdzie na pewno każdy zespół kabaretowy mający ten temat w repertuarze.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

TO  WŁAŚNIE  PRZY  PROBLEMACH  Z  ODŻYWIANIEM,  PRZY  ZWALCZANIU  WSZELKICH  CHORÓB / OTYŁOŚCI,  MIAŻDŻYCY, NADCIŚNIENIA, RÓWNIEŻ  CUKRZYCY  TYPU  2:
Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. Skuteczne i warto. Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ  TAKŻE:
70.TEMAT.
MICHEL  MONTIGNAC, BYŁ  POLITOLOGIEM, NIE  LEKARZEM, JEDNAK  TAK. 
_: http://www.hotfrog.pl/Firmy/INSTYTUT-IR … -TAK-10356

Pozdrawiam Cię, zdrowa, szczupła i silna na metodzie odżywiania, opracowanej wg zasad biologii i medycyny, zidentyfikowanych przez krakowski instytut: IRL  KRAKÓW. 

WSKAŹNIKI  WZROSTU  POZIOMU  CUKRU  PO  SPOŻYCIU:
Produktów zarówno Ty jak i Specjaliści od IG, znajdziecie na stronie internetowej; *****
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

42.TEMAT.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 17:02:40)

Offline

 

#22 2011-08-11 19:42:48

 barakuda

Moderator

1598575
Zarejestrowany: 2011-08-10
Posty: 74
Punktów :   
Jaka dieta?: zmiana nawyków

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

SandraQUIRKE napisał:

ZOBACZ  również  to: ♥♥♥ ♫♪♫♫♪♫ ♥♥♥

M. MONTIGNAC; był POLITOLOGIEM. IG to BŁĘDY i NIEprawdy !! 
42.TEMAT.
http://sandrarecho.pinger.pl/m/1289881

ENGLISH  VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

Możesz własnym zdaniem uzasadnić dlaczego IG  to błędy i nieprawdy zamiast co chwila przebijać posty wrzucaj±c fragmenty ksi±żki i linki ?


Ja też piekę chleb z tej m±ki żytniej lub z otrębów bez użycia m±ki oczywi¶cie jak mi się chce, jaki¶ czas temu mi się przejadł i przerzuciłam się na chrupkie.

ten chleb z kaszy kojarzy mi się z tuczeniem gęsi.

Offline

 

#23 2011-08-11 19:58:25

 Saviola

Moderator działu TRENING

Zarejestrowany: 2009-07-23
Posty: 641
Punktów :   10 
Jaka dieta?: masa!

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

sory że wklejam link do inneo forum ale uwazam że tam był fajnie poruszony ten temat http://i55.tinypic.com/294oq4k.gif

Ostatnio edytowany przez Saviola (2011-08-11 20:01:47)


getbig or die trying
Poradnik kulturysty <---sprawdĽ to! %-)))

Offline

 

#24 2011-08-11 20:03:39

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
SEKS. AFRODYZJAKI. ♥♥♥♥♥

BH.601.
MOTTO: SEKS  CZYLI  BIOLOGICZNA  ENERGIA. *****

WIKIPEDIA:
W znaczeniu ogólnym seks (łac. sexus płeć) oznacza całość życia erotycznego człowieka, w znaczeniu węższym zachowania seksualne, a potocznie stosunek płciowy. Z tym tematem związana jest kategoria: Zachowania seksualne. Oprócz pełnych stosunków płciowych, ludzi (a także niektóre gatunki zwierząt) cechuje też wiele innych zachowań seksualnych. Zaliczają się do nich flirtowanie, uwodzenie (czyli zachowania i działania mające na celu zainteresowanie sobą potencjalnego partnera seksualnego), petting (czyli pieszczenie narządów płciowych lub innych stref erogennych partnera, które może doprowadzić do orgazmu, ale z wyłączeniem immisji członka do pochwy), masturbacja _ autoerotyzm (czyli doprowadzanie się do orgazmu bez fizycznej aktywności innej osoby). Zachowania seksualne mogą zachodzić przy kontakcie dwóch osób płci przeciwnej (zob. heteroseksualizm) lub tej samej (zob. homoseksualizm), a także większej liczby osób (seks grupowy). 

IRL KRAKÓW:
Kumulację naturalnej energii seksualnej uzyskujemy zwiększając znacznie spożycie tzw. GLUKOZY  NATURALNEJ. Nasz organizm odzyskuje tj. pozyskuje tę energię z: ryżu, wszystkich kasz, warzyw strączkowych, a więc z fasoli, grochu oraz soczewicy, również ze wszystkich owoców i pozostałych warzyw. Największą jednak koncentrację uzyskujemy w strukturze żywieniowej jaką stanowią: CHLEB  TYPU  KR-IRL, CHLEB  NA  OSTEOPOROZĘ-IRL, CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL oraz tzw. CHLEB  NA  CUKRZYCĘ-IRL, jak również; CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL. Kolejne przepisy to: CHLEB  NA  MENOPAUZĘ/ANDROPAUZĘ-IRL, CHLEB  RYŻOWY-IRL, CHLEB  ANTYNOWOTWOROWY-IRL, CHLEB  NA  NADCIŚNIENIE-IRL, a także CHLEB  NA  PAMIĘĆ/KONCENTRACJĘ-IRL. Przygotowanie takich produktów realizuje się poprzez gotowanie, a następnie pieczenie.

TO  TWORZY  BEZSPRZECZNIE  PRODUKT  SILNIE  ENERGETYCZNY:
Tzw. koncentrat glukozowy. Wobec tego w seksie powinien być produktem jednoznacznie zalecanym. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

PUENTA:
Seks z energetycznymi tzw. NISKIMI  WĘGLOWODANAMI  TJ. DO  26%  WZROSTU, stanowi życiowe biologiczne realia. Należy jednak wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.*****

NIEPRAWDY  BIOLOGICZNE  ORAZ  PUSTE  FRAZESY:
O ryżu, kaszy i nie tylko o ryżu, rozpowszechniają jedynie Spece od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. Omiń.

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.

PRZECIEŻ  DO  NICH,  NIE  MOŻESZ  ZADZWONIĆ,  BO  NIE  MA  GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie,  dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL  KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali (1970 / do chwili obecnej). Warto.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.601.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 17:01:08)

Offline

 

#25 2011-08-11 20:11:43

 Saviola

Moderator działu TRENING

Zarejestrowany: 2009-07-23
Posty: 641
Punktów :   10 
Jaka dieta?: masa!

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

ło kutwa. . . hehe


getbig or die trying
Poradnik kulturysty <---sprawdĽ to! %-)))

Offline

 

#26 2011-08-11 20:41:16

 barakuda

Moderator

1598575
Zarejestrowany: 2011-08-10
Posty: 74
Punktów :   
Jaka dieta?: zmiana nawyków

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Saviola napisał:

sory że wklejam link do inneo forum ale uwazam że tam był fajnie poruszony ten temat http://i55.tinypic.com/294oq4k.gif

Testowałe¶ już? Szybki jeste¶ haha

Offline

 

#27 2011-08-11 20:44:11

 barakuda

Moderator

1598575
Zarejestrowany: 2011-08-10
Posty: 74
Punktów :   
Jaka dieta?: zmiana nawyków

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

SandraQUIRKE napisał:

ZOBACZ  też  to: ♥♥♥ ♫♪♫♫♪♫ ♥♥♥

SEKS. NISKIE węglowodany; jako AFRODYZJAKI to tak !! 
BH.601.
http://sandrarecho.pinger.pl/m/4500008

ENGLISH  VERSION_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

Hahaha.

Nie wiem jakie tu s± zasady na tym ale z "mojego" forum już bym cię dawno wypieprzyła razem z banem. Pierdzielisz jakie¶ farmazony nie swoimi słowami.

Offline

 

#28 2011-08-11 20:53:14

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. ♥♥♥♥♥   

BH.223.
MOTTO: MARCHEW  ŚWIEŻA, A  MARCHEW  GOTOWANA  WG  PROPAGATORÓW  IG. *****

ŚWIEŻA  MARCHEWKA  WG  IG=35  JEST  PRODUKTEM  NA  TZW.  SZCZUPLENIE  I  TO  PRAWDA  ZNANA:
Ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG=85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił.

O CO CHODZI?
Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan (cukier) wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu. Wiązania międzycząsteczkowe np. uległyby zerwaniu, a wówczas glukoza (czysta teoria) wydzieliłaby się nieco szybciej podwyższając poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja / hipoteza, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma.

PRAWDA  REALNA,  WYGLĄDA  JEDNAK  OTO  TAK:
Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo niski; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili nic, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction. 

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie. *****
 
RADA  JEST  JEDNA:
Powinniśmy natychmiast odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę z życiem oraz zdrowiem (zwłaszcza chorych na cukrzycę) ludzi, wczytujących się w tę wirtualną / bzdurną teorię. Ważne w konsumpcji są jednak energetyczne tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, czyli GLUKOZA  NATURALNA, niezbędne dla naszego mózgu. Ze swojego jadłospisu eliminujemy także tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niekorzystne dla trzustki człowieka. Realizujemy wówczas całodzienny prozdrowotny styl odżywiania własnego organizmu. P. S. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.223.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2016-02-11 17:09:17)

Offline

 

#29 2011-08-11 21:11:28

 Saviola

Moderator działu TRENING

Zarejestrowany: 2009-07-23
Posty: 641
Punktów :   10 
Jaka dieta?: masa!

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

barakuda napisał:

Saviola napisał:

sory że wklejam link do inneo forum ale uwazam że tam był fajnie poruszony ten temat http://i55.tinypic.com/294oq4k.gif

Testowałe¶ już? Szybki jeste¶ haha

chleb? stestuje na pewno


getbig or die trying
Poradnik kulturysty <---sprawdĽ to! %-)))

Offline

 

#30 2011-08-12 10:17:01

 barakuda

Moderator

1598575
Zarejestrowany: 2011-08-10
Posty: 74
Punktów :   
Jaka dieta?: zmiana nawyków

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Ten chleb z kaszy?

Offline

 

#31 2011-08-12 10:48:37

 Saviola

Moderator działu TRENING

Zarejestrowany: 2009-07-23
Posty: 641
Punktów :   10 
Jaka dieta?: masa!

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

tak, zobacze jak smakuje, czy jest tak zajeb... jak w tych linkach pisz±, haha co do ig chlebka hmm kasza jaglana i ryż maj± po ugotowaniu dosyć wysoki IG a tu jeszcze do piekarnika na 50 minut


getbig or die trying
Poradnik kulturysty <---sprawdĽ to! %-)))

Offline

 

#32 2011-08-12 10:54:05

 barakuda

Moderator

1598575
Zarejestrowany: 2011-08-10
Posty: 74
Punktów :   
Jaka dieta?: zmiana nawyków

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

I dlatego mnie to trochę dziwi. Kasza, ryż biały to skupisko węgli. Ja je¶li już się skusze na ryż biały lub kaszę to do mięsa dodaję tylko jedn± łyżkę stołow±.

I nie mów a raczej nie pisz mi, że wierzysz w to że ten chleb ma tak ogromny wpływ na sex?  Wpływ na sex ma twój mózg a nie żarcie zwane potocznie afrodyzjakiem = C H L E B typu KR-IRL.

Offline

 

#33 2011-08-12 11:04:49

 Saviola

Moderator działu TRENING

Zarejestrowany: 2009-07-23
Posty: 641
Punktów :   10 
Jaka dieta?: masa!

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

przecież chleb krirl to naturalna alternatywa dla wiagry, haha


getbig or die trying
Poradnik kulturysty <---sprawdĽ to! %-)))

Offline

 

#34 2011-08-12 11:09:36

 barakuda

Moderator

1598575
Zarejestrowany: 2011-08-10
Posty: 74
Punktów :   
Jaka dieta?: zmiana nawyków

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

taaa, srutu tutu. "Wierzem bo muszem".

Najlepszym afrodyzjakiem jest KOBIETA dla mężczyzny a nie kasza http://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif

Ostatnio edytowany przez barakuda (2011-08-12 11:11:29)

Offline

 

#35 2022-07-23 18:40:34

amelkaa

częsty bywalec

Zarejestrowany: 2019-01-09
Posty: 46
Punktów :   

Re: C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Echee..... Nie mam pojęcia co to za chleb, ale  w każdym razie z dietami nie przesadzałabym i nie stosowałabym nic dziwnego. Grunt to naturalno¶ć, aby spożywać jak najmniej chemii. Dlatego zamiast chleb kupować w markecie, warto odwiedzić sprawdzone piekarnie wałbrzych i tam kupić wszelkie pieczywa.

Offline

 
  • Index
  •  » Kulinarne
  •  » C H L E B typu KR-IRL, to czysta biologicznie; E N E R G I A !!.

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
przegrywanie kaset vhs warszawa wyroby stalowe