#1 2009-04-02 20:01:33

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

WYSOKIE węglowodany, NISKIE węglowodany; INDEKS ŻYWIENIOWY !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD 26.01% WZROSTU. ♥♥♥♥♥

44.TEMAT.
MOTTO: POZIOM  CUKRU  POWINIEN  BYĆ W  NORMIE  I  NA  DŁUUUUGO. *****

W  TRAKCIE  WYSIŁKU  FIZYCZNEGO  CO  OCZYWISTE,  POZIOM  GLUKOZY  WE  KRWI  SPADA:
Glukoza jest bowiem niezbędna komórkom organizmu, jako energia do życia. Gdy podejmujemy duży wysiłek to i poziom spada szybciej. Co wtedy; potrzebna jest glukoza a wiadomo, że glikogen to glukoza zmagazynowana, prościej to dużo glukozy jednocześnie tzw. magazyn cząstek glukozy. Zatem ten ubytek, czyli spadek poziomu cukru musimy uzupełnić, a więc podnieść niezwłocznie. A który rodzaj glukozy wchłania się szybko i realnie podnosi poziom cukru we krwi, dając komórkom energię też na dłużej: zarówno cukry proste jak i złożone, ale wyłącznie prozdrowotne tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. 

GLUKOZA  NATURALNA. To: NISKIE  WĘGLOWODANY, należy jeść.
GLUKOZA  NIENATURALNA. To: WYSOKIE  WĘGLOWODANY, czyli zakaz.

WYJAŚNIAM  IŻ  CHODZI  O  FAKT,  ABY  DOSTARCZAJĄC  ORGANIZMOWI  ENERGIĘ  DUŻO  ENERGII:
Dostarczyć tą tzw. GLUKOZĘ  NATURALNĄ. I powinna to być glukoza taka, która szybko wchłania się do krwi np. banan, winogrona, kasza jaglana, CHLEB  TYPU  KR-IRL, dostarcza Tobie wówczas energię masz też uczucie sytości, a więc nie jesteś głodny. To uczucie sytości i długi czas w którym nie powinieneś i nie będziesz głodny, uzyskasz zjadając glukozę, która szybko wchłonie się Tobie do krwi, ale nie powinna podnieść poziomu zbyt wysoko, bo otyłość,  bo cukrzyca typu 2, jednak musi ten stabilny poziom utrzymać dłuuuugo. P. S.  W mięśniach i w wątrobie razem, glikogenu mamy zmagazynowanego ok. 500 gram.

UWAGA  BRZMI  JAK  FICTION  ALE  WRESZCIE  TAKI  PRODUKT  MAMY:
To; CHLEB  TYPU  KR-IRL. Co w nim jest takiego? Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 14-23% wzrostu, na ok. 1,5 godz. Wchłania się szybko. Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, max. po ok. 60 min. czyli nie od razu i wchłania się długo. Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Gdy sobie sam zbadasz np. w domu własnym glukometrem, to Ci się potwierdzi.

REASUMUJĄC  KASZA  DZIAŁA  SZYBKO  I  KRÓTKO,  A  POTEM  ZACZYNA  DZIAŁAĆ  RYŻ:
To tak w skrócie. Aby uzyskać nieco więcej energii np. poziom wzrostu 26%, to zwyczajnie po ugotowaniu kaszę i ryż wystarczy upiec, bo wtedy w tym produkcie zostają rozerwane ale tylko nieznacznie, wiązania międzycząsteczkowe w strukturze skrobi, a to węglowodany złożone w kaszy oraz ryżu. Przyswajamy zatem więcej glukozy szybko i z uwagi na ryż nieco wolniej wchłaniającej się do naszych komórek.

UZYSKUJEMY  NATYCHMIAST  I  NA  DŁUŻEJ  OGROM  ENERGII:
No ale, gdy ćwiczysz fizycznie dużo i na czas to wystarczy, że taką kromeczkę lub dwie CHLEBA  TYPU  KR-IRL zjesz sobie w trakcie ćwiczeń np. co ok. 2-3 godziny. A z czym: z bananem, z winogronem lub z ugotowanym burakiem czerwonym. Jakie to odżywienie nie muszę Ci podpowiadać bo wiadomo, że biologicznie wzorcowe. Największy minus tego chleba, ja oczywiście żartuję  to fakt że na tym chlebie nikt nie zarabia, nikt nie chce go ugotować oraz upiec. Wiesz dlaczego, bo mamy obecnie kryzys finansowy, ale inny kryzys jest głębszy ten kryzys to niestety kryzys logiki. Na koniec taka refleksja o mnie, a dla Ciebie żart. Ja ważę 90 kg, 193 cm, gdy się urodziłem ważyłem 4 kg. Pytanie skąd się wzięło jeszcze dodatkowe 86 kg. Odpowiedź: z jedzenia oczywiście. No i czy warto jeść i budować swój organizm tzw. śmieciowym jedzeniem.

NAPISAŁEŚ  FRUKTOZA  ALE  ZAPAMIĘTAJ  ŻE  FRUKTOZA  TZW.  NATURALNA  TO  NIE  WYSTĘPUJE:
Tę którą kupisz w aptece lub sklepie ekologicznym, jest produktem obróbki chemicznej i ma tyle wspólnego z naturalną fruktozą, co cukier biały z naturalnym zdrowym burakiem cukrowym, który jako warzywo jest produktem zdrowym. Fruktoza ta sklepowa  bo innej nie ma, podnosi poziom cukru ok. 33% po jej spożyciu i daje szybką energię, ale niepożądaną dla Twojego zdrowego organizmu. Klasyfikujemy ją jako tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, wykluczamy zatem.

CZEKOLADA  TO  35-40%  CUKRU:  
Biały lub brązowy spożywczy więc energia zdecydowanie negatywna, bo plaga otyłości i cukrzycy typu 2. 40% tłuszczu, nasycony ten z mleka oraz roślinny chemicznie utwardzony tzw. trans. Ekspresowe tycie. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie zakazanym. Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli brazylijskiej wybierze zawsze to kakao fabryczne chemicznie przygotowane pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego? a no bo smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki).

UŻYŁEŚ  SFORMUŁOWANIA  POBUDZENIE  INSULINY:
Jest oto tak; insulina wydzielana jest przez narząd o nazwie trzustka. Jej celem głównym jest dostarczenie wszystkim komórkom Twojego organizmu, glukozy czyli energii do  życia, a trzustka wydziela jej taką ilość (zdrowy narząd), jaką stymuluje do wydzielenia dostarczony węglowodan np. glukoza. Realną biologicznie jakość węglowodanów i ich ilość w pożywieniu, oceniają merytorycznie tabele wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU.

WYSTARCZY  ZAPOZNAĆ  SIĘ  Z  TREŚCIĄ  KSIĄŻKI:   
pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W XXI  WIEKU. *****
Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 / 240 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. zalecane i dozwolone. Wykluczamy produkty tzw. zakazane. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm. W rozdziale R35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

P. S.  PATRZ  CHIŃCZYCY  JEST  ICH  1,3  MLD  LUDZI:
Ile mają energii do pracy i do rozmnażania się, że nie można Ich powstrzymać, a energię czerpią przecież, głównie z ryżu także z kasz. Hindusi z Indii podobnie ok. 1 mld ludzi. Cały Daleki Wschód. Tyją dopiero od czasu, gdy zaczęli spożywać dużo mąki oraz mnóstwo tłuszczu.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ORGANIZM  CZŁOWIEKA  BUDUJE  NOWE  KOMÓRKI  W  OPARCIU  O  SKŁADNIKI  I  ZWIĄZKI  POKARMOWE:
Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. śmieciowe, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

WYBÓR  NALEŻY  DO  NASZEGO  MÓZGU,  KTÓRY  GDY  JEST  ODŻYWIONY  GLUKOZĄ  NATURALNĄ:
Czyli tzw. NISKIMI  WĘGLOWODANAMI  TJ. DO  26%  WZROSTU; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: rzeczywistości.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

POZIOM  CUKRU  TJ.  JEGO  WZROST  PO  SPOŻYCIU  PRODUKTU  ZAWIERAJĄCEGO:  
NISKIE  WĘGLOWODANY, znajdziesz na stronie; *****   
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 353 18 75, telefon/fax:  12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

ARTYKUŁ  JEST  OCZYWIŚCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŚLENIE  CYWILIZACJA  WIĄŻE  SIĘ  Z  PODAWANIEM  LUDZIOM  WIEDZY  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw.

44.TEMAT.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2014-05-18 15:34:53)

Offline

 

#2 2010-05-14 14:14:33

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: WYSOKIE węglowodany, NISKIE węglowodany; INDEKS ŻYWIENIOWY !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
INDEKS  GLIKEMICZNY. DEZINFORMACJA. ♥♥♥♥♥

MM.4.
MOTTO: PSEUDO  METODA, OPARTA  NA  MASIE  POMYŁEK  ORAZ  BIOLOGICZNYM  KŁAMSTWIE. *****

POLACY  CHCĄ  BYĆ  SZCZUPLI  I  ZDROWI  DLATEGO  MÓWIĄ,  DOŚĆ  SZERZENIA  NIEPRAWD  I  KŁAMSTW:
Ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.

DWA  NIEZALEŻNE  OŚRODKI  DIABETOLOGICZNE:
Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.

PO  TYCH  BADANIACH  IDENTYFIKUJĄCYCH  PRAWDZIWE  OZNACZENIE:
Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do Prokuratury, a następnie skierowana do Sądu. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych.

WG  TEGO  IG,  TO  PO  CZEKOLADZIE  70%  CACAO:
Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome oszustwo. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.

PUENTA: INDEKS  GLIKEMICZNY. TO  BŁĘDY  MERYTORYCZNE  I  NIEPRAWDY  BIOLOGICZNE. *****

PRZYKŁAD  1: 
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna  nieprawda.

PRZYKŁAD  2:  
Frytki;  zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

ODPOWIEDŹ  JEST  OCZYWISTA,  MARKETING  I  TOTALNA  BZDURA:
Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne. Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
 
TZW.  INDEKS  GLIKEMICZNY,  KTÓRYM  TO  POLACY  SĄ  OKŁAMYWANI:
Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów. 

DLATEGO  TEŻ  PIEWCY  TZW.  IG  CZUJĄC  SIĘ  ZDEMASKOWANYMI  PROPAGATORAMI  KŁAMSTW:
Swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z instytutu: IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza Policja sprawdzając stale IP komputerów.

NOTARIUSZ  KOMPLETUJE  TEŻ  MATERIAŁY,  POKAZUJĄCE  PRÓBY  DYSKREDYTACJI:
I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony instytutu: IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 3-cie wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła Policja, a jest jasne i przygotowywane dla Sądu).

ZASADY,  TEORIE  I  DZIESIĄTKI  SPRZECZNYCH  ZE  SOBĄ  TABEL:
Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na Ziemi. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie nieprawd czyli prostackie oszustwo. Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie Sądu. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to anonimowi oszczercy kryjący się za swoją podłością.

PRZECIEŻ  DO  NICH  NIE  MOŻESZ  ZADZWONIĆ,  BO  NIE  MA  GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie,  dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto.

KAŻDY  ZATEM,  TAK  JAK  NASZA  WYBITNA  ARTYSTKA  PANI  URSZULA  DUDZIAK:
W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU; oraz upiec sobie CHLEB  TYPU  KR-IRL, o którym Ona mówiła: Obywatel Świata, co oczywiste przecież.

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
75% Energii, antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

MM.4.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
INDEKS  GLIKEMICZNY. FIKCYJNE WSKAŹNIKI W TABELACH Z IG.

ZOBACZ  PRZYKŁADY: ♥♥♥♥♥

KASZA. SKROBIA. ***** 
BH.220.
_: http://pl.netlog.com/annakwiek/blog/blogid=169358#blog


CZEKOLADA. 70% CACAO. ***** 
BH.210.
_: http://sandrarecho.pinger.pl/m/4490989


MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. ***** 
BH.223.
_: http://sandrarecho.pinger.pl/m/15670283


ZIEMNIAK. MORFOLOGIA. ***** 
BH.249.
_: http://www.far.org.pl/forum/viewtopic.p … 6907#36907


Biologia, medycyna.
MM.4./ + inne artykuły wg kolejności.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2013-08-09 22:06:06)

Offline

 

#3 2010-05-15 14:12:00

 Saviola

Moderator działu TRENING

Zarejestrowany: 2009-07-23
Posty: 641
Punktów :   10 
Jaka dieta?: masa!

Re: WYSOKIE węglowodany, NISKIE węglowodany; INDEKS ŻYWIENIOWY !!.

ciekawy art, muszę sobie upiec i wypróbować ten chleb typu KR-IRL a dokładnie mama musi mi upiec hehe.


getbig or die trying
Poradnik kulturysty <---sprawdĽ to! %-)))

Offline

 

#4 2010-09-10 18:02:21

SandraQUIRKE

częsty bywalec

Sk±d: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-25
Posty: 40
Punktów :   
WWW

Re: WYSOKIE węglowodany, NISKIE węglowodany; INDEKS ŻYWIENIOWY !!.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
OTYŁOŚĆ. PRZYCZYNY. ♥♥♥♥♥

BH.502.001.
MOTTO: CZŁOWIEK  JAK  KAŻDY  ORGANIZM  ŻYWY  NA  NASZEJ  PLANECIE, TYJE  Z  DWÓCH  POWODÓW  GŁÓWNYCH. *****

1. PIERWSZY  POWÓD:
To spożycie zbyt dużej ilości tłuszczu, który wchłania się szybko w jelicie cienkim i odkłada jako tłuszcz już ludzki. Tyjemy od tłuszczu w tempie ekspresowym.

2. DRUGI  POWÓD:
Konsumpcja węglowodanów, ale tylko i wyłącznie tych, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru wysoko, zmuszając trzustkę do wydzielania zbyt dużej ilości insuliny, co skutkuje utworzeniem trójglicerydów, czyli również tłuszczu, głównie w górnych partiach ciała np. wychudzone osoby, a z fałdami tłuszczu na twarzy. Należy zatem wykluczyć ze swojego jadłospisu niezdrowe dla człowieka tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU.

PUENTA  KIERUNKOWA:
CHLEB  TYPU  KR-IRL, zawiera dużo węglowodanów, ale niskich tzn. daje energię, a nie powoduje otyłości oraz tworzy uczucie sytości. Zdecydowanie niezbędny w procesie odchudzania. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.

KAŻDY  CHLEB  UPIECZONY  W  OPARCIU  O  JAKĄKOLWIEK  MĄKĘ,  ZAWIERA  WYSOKIE  WĘGLOWODANY:
Oraz ogrom toksyn tj. konserwanty, spulchniacze, barwniki, polepszacze zapachu i smaku, przyczynia się do plagi otyłości i cukrzycy typu 2, u ludzi, ale u kotów i psów nim karmionych również. 

WIEDZĄ  O  TYM  CHIŃCZYCY  (1,2  MLD  LUDZI)  ORAZ  HINDUSI  (900  MLN):
Którzy ciągle pracują i skutecznie się rozmnażają, ponieważ jedzą ogromnie dużo energetycznych węglowodanów, lecz tych niskich w ryżu i w kaszach. Ich energia nie ma sobie równych, nawet w sztukach walki gdzie jest to wyraźnie widoczne. Sukces  życia dla współczesnego człowieka to konsumpcja tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO  26%  WZROSTU, a wzorem są ludy Dalekiego Wschodu. Piwo jest dozwolone i po piwie się nie tyje, lecz po tym co się przy piwku zje np. tłuszcz i WYSOKIE  WĘGLOWODANY.

WAŻNE.
GLUKOZA  NATURALNA;  TO  RYŻ,  WSZYSTKIE  KASZE,  OWOCE,  WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. *****

GLUKOZA  NIENATURALNA;  TO  MĄKA  I  CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.502.001.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ostatnio edytowany przez SandraQUIRKE (2013-08-09 22:12:27)

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Liga+ Extra - 23.09.2018 ciekawa historia więcej wskazówek Rekrutacja do SAPD [OFF] darmowe forum