freshbynature - 2010-03-13 18:31:34

CODZIENNIE WSZYSCY ZNAJDUJEMY NA  OPAKOWANIACH Z ZYWNOŚCIA  "MAGICZNE" KODY E NP E425  ,E-342 ITD. WSZYSCY WIEMY ŻE SĄ ONE SZKODLIWE..DZISIAJ TROCHĘ POZYTYWÓW O E:
Kwas askorbinowy (E 300), czyli witamina C, otrzymywana najczęściej z owoców jarzębiny. Witamina C pełni m. in. rolę konserwującą.

Pozytywny wpływ na organizm posiada otrzymywana z soi lecytyna (E 322). Używa się jej jako zagęstnika, a zarazem emulgatora. W sklepach ze zdrową żywnością można spotkać czystą lecytynę (w puszkach), która stymuluje produkcję nowych połączeń nerwowych w mózgu, a w rezultacie wpływa na zwiększenie wydajności umysłowej. Natomiast prowitamina A posiada duży wpływ na właściwy stan naszej skóry i na wzrok, a należy do grupy karotenów (E 160) czyli pomarańczowych barwników roślinnych.

Częstym dodatkiem do żywności jest kwas cytrynowy (E 330). Otrzymuje się go poprzez fermentację cukrów, dekstryn lub melasy. W gastronomii stosuje się go od dawna – jest to bowiem kwas tani i powszechny (stanowi składnik wielu roślin). Powszechne, zdrowe i naturalne są także kwasy: jabłkowy (E 296) i mlekowy (E 270).
Należy pamiętać, że im produkt bardziej przetworzony, tym prawdopodobieństwo wystąpienia w nim substancji dodatkowych większe. Nikogo z nas nie trzeba przekonywać, że człowiek nie może być mądrzejszy od natury i że w fabryce nie wyprodukuje się żywności zdrowszej niż naturalna. Rzecz w tym, że coraz trudniej kupić jedzenie naprawdę zdrowe, a do tego takie, które będzie ładnie wyglądało i długo zachowa świeżość.

Z MOJEJ PRAKTYKI: OSOBY KTÓRE SPOŻYWAJA DUZE ILOŚCI BIAŁKA NA CODZIEŃ PRZECIĄŻAJA NERKI (CZYSTOŚĆ BIAŁKA MA TUTAJ KOLOSALNE ZNACZENIE) POWINNY OD CZASU DO CZASU KUPIĆ SOBIE W APTECE SUSZONE OWOCE JARZĘBINY I PIC PRZEZ OKOŁO 3 TYGODNIE , TAKA MAŁA KURACJA Z PEWNOŚCIA ZABEZPIECZY I USPRAWNI  PRACĘ NEREK. POZDRAWIAM - FRESHBYNATURE

http://poradnikkulturysty.blox.pl/resource/wyrozniony.gif

przegrywanie kaset vhs w polsce