admin - 2006-11-01 15:58:09

Jesz naprawdę dużo, a mimo to chudniesz! Dlaczego?......Bo jesz jabłka. To fantastyczne owoce. Są pyszne, orzeźwiają, sycą i... odchudzają. Zawarte w jabłkach składniki przyczyniają się do niszczenia zbędnych komórek tłuszczowych.

Ogólne zasady diety



Rano, przed śniadaniem, wypij szklankę letniej wody, wymieszanej z łyżką octu jabłkowego (pobudza przemianę materii, oczyszcza z toksyn).

W ciągu dnia wypijaj 2 litry płynów (herbatek ziołowych, niegazowanej wody mineralnej).


Nie obieraj jabłek, tylko dokładnie je myj. W skórce bowiem jest wiele cennych składników - witamin, minerałów, kwasu jabłkowego i pektyn.


Sól stosuj bardzo oszczędnie, za to nie żałuj sobie świeżych ziół. Natomiast w ogóle zrezygnuj ze słodzenia napojów i potraw.


Do surówek dodawaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pektyna - co to jest?


To jeden z rodzajów błonnika, rozpuszczalny w wodzie. Pektyna ogranicza przyswajanie tłuszczów i znacznie przyspiesza ich trawienie. Wspomaga więc odchudzanie, a także obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko kamicy żółciowej i chorób serca.


http://mojtrening.w.interia.pl/Diety/te … lkowa.html

Sonnenterrasse