SandraQUIRKE - 2009-04-02 20:01:33

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD 26.01% WZROSTU. ♥♥♥♥♥

44.TEMAT.
MOTTO: POZIOM  CUKRU  POWINIEN  BYĆ W  NORMIE  I  NA  DŁUUUUGO. :D *****

W  TRAKCIE  WYSIŁKU  FIZYCZNEGO  CO  OCZYWISTE,  POZIOM  GLUKOZY  WE  KRWI  SPADA:
Glukoza jest bowiem niezbędna komórkom organizmu, jako energia do życia. Gdy podejmujemy duży wysiłek to i poziom spada szybciej. Co wtedy; potrzebna jest glukoza a wiadomo, że glikogen to glukoza zmagazynowana, proœciej to dużo glukozy jednoczeœnie tzw. magazyn czšstek glukozy. Zatem ten ubytek, czyli spadek poziomu cukru musimy uzupełnić, a więc podnieœć niezwłocznie. A który rodzaj glukozy wchłania się szybko i realnie podnosi poziom cukru we krwi, dajšc komórkom energię też na dłużej: zarówno cukry proste jak i złożone, ale wyłšcznie prozdrowotne tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. 

GLUKOZA  NATURALNA. To: NISKIE  WĘGLOWODANY, należy jeœć.
GLUKOZA  NIENATURALNA. To: WYSOKIE  WĘGLOWODANY, czyli zakaz.

WYJAŒNIAM  IŻ  CHODZI  O  FAKT,  ABY  DOSTARCZAJĽC  ORGANIZMOWI  ENERGIĘ  DUŻO  ENERGII:
Dostarczyć tš tzw. GLUKOZĘ  NATURALNĽ. I powinna to być glukoza taka, która szybko wchłania się do krwi np. banan, winogrona, kasza jaglana, CHLEB  TYPU  KR-IRL, dostarcza Tobie wówczas energię masz też uczucie sytoœci, a więc nie jesteœ głodny. To uczucie sytoœci i długi czas w którym nie powinieneœ i nie będziesz głodny, uzyskasz zjadajšc glukozę, która szybko wchłonie się Tobie do krwi, ale nie powinna podnieœć poziomu zbyt wysoko, bo otyłoœć,  bo cukrzyca typu 2, jednak musi ten stabilny poziom utrzymać dłuuuugo. P. S.  W mięœniach i w wštrobie razem, glikogenu mamy zmagazynowanego ok. 500 gram.

UWAGA  BRZMI  JAK  FICTION  ALE  WRESZCIE  TAKI  PRODUKT  MAMY:
To; CHLEB  TYPU  KR-IRL. Co w nim jest takiego? Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 14-23% wzrostu, na ok. 1,5 godz. Wchłania się szybko. Ryż, biały lub bršzowy, podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, max. po ok. 60 min. czyli nie od razu i wchłania się długo. Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Gdy sobie sam zbadasz np. w domu własnym glukometrem, to Ci się potwierdzi.

REASUMUJĽC  KASZA  DZIAŁA  SZYBKO  I  KRÓTKO,  A  POTEM  ZACZYNA  DZIAŁAĆ  RYŻ:
To tak w skrócie. Aby uzyskać nieco więcej energii np. poziom wzrostu 26%, to zwyczajnie po ugotowaniu kaszę i ryż wystarczy upiec, bo wtedy w tym produkcie zostajš rozerwane ale tylko nieznacznie, wišzania międzyczšsteczkowe w strukturze skrobi, a to węglowodany złożone w kaszy oraz ryżu. Przyswajamy zatem więcej glukozy szybko i z uwagi na ryż nieco wolniej wchłaniajšcej się do naszych komórek.

UZYSKUJEMY  NATYCHMIAST  I  NA  DŁUŻEJ  OGROM  ENERGII:
No ale, gdy ćwiczysz fizycznie dużo i na czas to wystarczy, że takš kromeczkę lub dwie CHLEBA  TYPU  KR-IRL zjesz sobie w trakcie ćwiczeń np. co ok. 2-3 godziny. A z czym: z bananem, z winogronem lub z ugotowanym burakiem czerwonym. Jakie to odżywienie nie muszę Ci podpowiadać bo wiadomo, że biologicznie wzorcowe. Największy minus tego chleba, ja oczywiœcie żartuję  to fakt że na tym chlebie nikt nie zarabia, nikt nie chce go ugotować oraz upiec. Wiesz dlaczego, bo mamy obecnie kryzys finansowy, ale inny kryzys jest głębszy ten kryzys to niestety kryzys logiki. Na koniec taka refleksja o mnie, a dla Ciebie żart. Ja ważę 90 kg, 193 cm, gdy się urodziłem ważyłem 4 kg. Pytanie skšd się wzięło jeszcze dodatkowe 86 kg. OdpowiedŸ: z jedzenia oczywiœcie. No i czy warto jeœć i budować swój organizm tzw. œmieciowym jedzeniem.

NAPISAŁEŒ  FRUKTOZA  ALE  ZAPAMIĘTAJ  ŻE  FRUKTOZA  TZW.  NATURALNA  TO  NIE  WYSTĘPUJE:
Tę którš kupisz w aptece lub sklepie ekologicznym, jest produktem obróbki chemicznej i ma tyle wspólnego z naturalnš fruktozš, co cukier biały z naturalnym zdrowym burakiem cukrowym, który jako warzywo jest produktem zdrowym. Fruktoza ta sklepowa  bo innej nie ma, podnosi poziom cukru ok. 33% po jej spożyciu i daje szybkš energię, ale niepożšdanš dla Twojego zdrowego organizmu. Klasyfikujemy jš jako tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, wykluczamy zatem.

CZEKOLADA  TO  35-40%  CUKRU:  
Biały lub bršzowy spożywczy więc energia zdecydowanie negatywna, bo plaga otyłoœci i cukrzycy typu 2. 40% tłuszczu, nasycony ten z mleka oraz roœlinny chemicznie utwardzony tzw. trans. Ekspresowe tycie. Czekolada dla ludzi myœlšcych rozsšdnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie zakazanym. Fabryki smaku działajšce w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego wykazujš skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli brazylijskiej wybierze zawsze to kakao fabryczne chemicznie przygotowane pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego? a no bo smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki).

UŻYŁEŒ  SFORMUŁOWANIA  POBUDZENIE  INSULINY:
Jest oto tak; insulina wydzielana jest przez narzšd o nazwie trzustka. Jej celem głównym jest dostarczenie wszystkim komórkom Twojego organizmu, glukozy czyli energii do  życia, a trzustka wydziela jej takš iloœć (zdrowy narzšd), jakš stymuluje do wydzielenia dostarczony węglowodan np. glukoza. Realnš biologicznie jakoœć węglowodanów i ich iloœć w pożywieniu, oceniajš merytorycznie tabele wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU.

WYSTARCZY  ZAPOZNAĆ  SIĘ  Z  TREŒCIĽ  KSIĽŻKI:   
pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W XXI  WIEKU. :cool: *****
Publikacja zawiera pełnš klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 / 240 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. zalecane i dozwolone. Wykluczamy produkty tzw. zakazane. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm. W rozdziale R35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

P. S.  PATRZ  CHIŃCZYCY  JEST  ICH  1,3  MLD  LUDZI:
Ile majš energii do pracy i do rozmnażania się, że nie można Ich powstrzymać, a energię czerpiš przecież, głównie z ryżu także z kasz. Hindusi z Indii podobnie ok. 1 mld ludzi. Cały Daleki Wschód. Tyjš dopiero od czasu, gdy zaczęli spożywać dużo mški oraz mnóstwo tłuszczu.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje sš niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstajšce, sš coraz gorszej jakoœci, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwoœci, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej staroœci, aż w końcu do przedwczesnej œmierci. Długoœć życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyjš około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięœni kilka miesięcy, a komórki koœci żyjš aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje cišgły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem sš oczywiœcie zwišzki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŒCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłoœciowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkoœć (7 mld), nie stworzyła dotšd tak wartoœciowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnoœciowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narzšdy organizmu wykonujš; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym iloœć spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład majš znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominšć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętoœć powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Iloœć żywnoœci należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wštpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowoœć soków trawiennych pustego żołšdka zmniejszajšc łaknienie.

ORGANIZM  CZŁOWIEKA  BUDUJE  NOWE  KOMÓRKI  W  OPARCIU  O  SKŁADNIKI  I  ZWIĽZKI  POKARMOWE:
Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. œmieciowe, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwoœci, choroby, niesprawny układ immunologiczny również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe wynik jest następujšcy: realizujemy konstruktywnie długi cykl życia bez większych dolegliwoœci i chorób.

WYBÓR  NALEŻY  DO  NASZEGO  MÓZGU,  KTÓRY  GDY  JEST  ODŻYWIONY  GLUKOZĽ  NATURALNĽ:
Czyli tzw. NISKIMI  WĘGLOWODANAMI  TJ. DO  26%  WZROSTU; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejšcej dla rozumnego człowieka: rzeczywistoœci.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglšdy, dezinformacja, obłuda i biznes.

POZIOM  CUKRU  TJ.  JEGO  WZROST  PO  SPOŻYCIU  PRODUKTU  ZAWIERAJĽCEGO:  
NISKIE  WĘGLOWODANY, znajdziesz na stronie; :rolleyes: *****   
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 353 18 75, telefon/fax:  12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

ARTYKUŁ  JEST  OCZYWIŒCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treœci w tym artykule stanowiš identyfikację zjawisk, które sš wyewoluowane przez przyrodę i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartoœć stanowiš wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste cišgle powtarzane frazesy nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłoœci oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŒLENIE  CYWILIZACJA  WIĽŻE  SIĘ  Z  PODAWANIEM  LUDZIOM  WIEDZY  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaœnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjnš i logicznš ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mšdroœć człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Mojš intencjš jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.

Powyższe treœci dzięki uprzejmoœci autora, zamieœcił/a: jw.

44.TEMAT.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Torzym niedrogie szamba betonowe Štrbské Pleso Hotels Plagne Villages Проживание Вествард Хо Ubytování Willingen